Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Picanol Group vervangt mainframe-toepassing door onderhoudsbeheeroplossing Datastream 7i

CAPELLE a/d IJSSEL, 16 december 2004 De productievestiging van de Picanol Group in het Belgische Ieper en dochterbedrijf Proferro hebben voor de onderhoudsbeheeroplossing Datastream 7i gekozen. Met Datastream 7i optimaliseert deze producent van hoogproductieve weefsystemen onder het merk Picanol het beheer en de onderhoudsplanning van zijn productielijnen. De implementatie van Datastream 7i is begin december gestart en zal snel, binnen tweeënhalve maand, gerealiseerd zijn.

Datastream 7i is het eerste systeem voor het beheer van bedrijfsmiddelen dat beschikt over een volledige webarchitectuur. Dit was één van de redenen voor de Picanol Group om te kiezen voor deze oplossing. Onze medewerkers kunnen toegang tot het systeem krijgen via een standaard webbrowser waar dan ook en op ieder moment. Dit maakt de aanschaf van kostbare hardware overbodig. Daarnaast is Datastream 7i snel uit te rollen naar onze andere productievestigingen in Duitsland, China en de Verenigde Staten , zegt Marc De Deygere, IT Program Manager bij de Picanol Group. Picanol Group heeft Datastream 7i gekozen na een selectie van verschillende EAM-applicaties ter vervanging van de huidige mainframe-toepassingen.

Datastream 7i helpt bedrijven bij de inkoop, registratie, het beheer en de onderhoudsplanning van bedrijfsmiddelen. Het softwarepakket verzamelt belangrijke gegevens van bedrijfsmiddelen, zoals de fysieke locatie, kosten en garantievoorwaarden. Door optimaal beheer en onderhoudsplanning zijn de bedrijfskosten te verlagen, is de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen te verbeteren en daarmee de productiviteit te verhogen.

Datastream 7i is opgebouwd uit een aantal standaard modules voor onder andere objecten, werkorders, kalibreren, voorraad en onderhoudsplanning. Het is de bedoeling dat de Picanol Group Datastream 7i straks in meerdere productievestigingen gaat toepassen. Dit is eenvoudig te realiseren, omdat meerdere vestigingen kunnen worden ingericht op één database die op een centrale hardware-infrastructuur draait.

Over Datastream Systems, Inc.

Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert wereldwijd Asset Performance Management software en diensten aan bedrijven, waaronder ruim 65 procent van de Fortune 500. De oplossingen van Datastream combineren hoogwaardige asset management functionaliteit met uitvoerige analysemogelijkheden. Daardoor ontstaat een krachtig platform voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsmiddelen. Met de oplossingen van Datastream kunnen klanten hun bedrijfsmiddelen onderhouden en beheren, waaronder productiemiddelen, wagenparken en gebouwen. Klanten kunnen analyses en voorspellingen maken, opdat zij actie kunnen nemen om de toekomstige prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Datastream s hoofdproduct, Datastream 7i, levert een complete Asset Performance Management infrastructuur die, via internet, een webservice architectuur combineert met brede enterprise asset management functionaliteit, geïntegreerde inkoop, mogelijkheden voor uitvoerige analyses en gebruik op meerdere locaties (multi-site). Datastream is opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net/dutch.

Over de Picanol Group

Al meer dan een halve eeuw speelt de Picanol Group een pioniersrol als ontwikkelaar en producent van hoogproductieve weefsystemen. In 1971 introduceerde Picanol de eerste elektronisch gestuurde weefmachine ter wereld. Tevens was het de eerste weefmachinebouwer die het ISO 9001-certificaat behaalde. Sinds 1966 noteert Picanol op Euronext Brussel onder het symbool PIC. Het business model van de Picanol Group is gebaseerd op drie pijlers: Technologies, Systems en Services. De Technologies-divisie ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogtechnologische componenten en oplossingen voor OEM s. De Systems-divisie, met Picanol als merknaam, ontwikkelt, produceert en verkoopt technologisch geavanceerde weefmachines aan de textielindustrie. De Services-divisie GTP (Global Textile Partner) biedt de textielindustrie wereldwijd een brede waaier van diensten aan. Naast de hoofdzetel in Ieper heeft de Picanol Group productiesites in Azië, Europa en de VS. Wereldwijd kozen 2.600 weverijen voor de Picanol Group, goed voor ongeveer 110.000 weefmachines. Over 2003 realiseerde de Picanol Group een geconsolideerde omzet van 483,7 miljoen EUR. Vandaag telt de Group ongeveer 2.300 medewerkers. Meer informatie op www.picanolgroup.com



Ingezonden persbericht