Politie Limburg-Zuid

Datum ( 16 december 2004

Heerlen; man verzet zich tegen aanhouding

Woensdagavond omstreeks 23.00 uur werd op de Rector Driessenweg in Heerlen een 49-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man kreeg het bij het OAC aan de stok met een drugsverslaafde vrouw. Agenten die in de buurt waren kwamen tussenbeide en vorderden van de Heerlenaar, die een hond bij zich had, te vertrekken. Toen de man dit weigerde werd hij aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en hitste zijn hond op tegen de agenten. Een politiehond, die door de politie werd ingezet, beet de Heerlenaar in een van zijn armen. Hij werd ingesloten.

Sittard; politie houdt gesignaleerde aan

Woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur werd op een parkeerplaats bij het Driepoelpad in Geleen een 21-jarige inwoner uit Sittard aangehouden. De man bleek gesignaleerd te staan voor gevangenisstraf van zeven dagen. Verder moest hem een vonnis van E 700,- of 13 dagen hechtenis worden betekend, terwijl de man ook nog 23 verkeersboetes niet had betaald. In totaal bleken het totaal van de openstaande boetes te zijn opgelopen tot bijna E 4100,.

Stein; politie zoekt dader autoroof

De politie is op zoek naar de dader van een gewelddadige autodiefstal die woensdagmorgen omstreeks 10.20 plaatsvond op de Mauritsweg in Stein. Slachtoffer was een 23-jarige inwoner uit Munstergeleen die werkte bij een garagebedrijf in Geleen. Hij maakte op verzoek van zijn baas, samen met de dader een proefrit in een BMW.

Op de Mauritsweg vroeg de dader enige uitleg over het verstellen van de bestuurdersstoel. Toen het slachtoffer hiermee bezig was en daarvoor aan de linkerzijde van de auto met een geopend portier gehurkt zat, gaf de onbekende man het slachtoffer een flinke duw en ging er met de auto vandoor.

Bij het garagebedrijf liet de dader een auto achter die een dag eerder in Boxmeer gestolen bleek te zijn.

Bocholtz; drie aanhoudingen na vuurwerkvernielingen De politie heeft drie jongens uit Bocholtz aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een tiental vernielingen in Bocholtz. Medio november kreeg de politie meldingen dat door het afsteken van vuurwerk vernielingen waren ontstaan aan brievenbussen en straatmeubilair in met name de dorpskern. Daarbij werd ook het dak van een serre van een woning beschadigd. Naar aanleiding van een onderzoek hield de politie op dinsdag 14 december twee 15-jarige jongens uit Bocholtz aan. Bij het afsteken van het vuurwerk werd maakten zij onder andere gebruik van zogenaamde doodskopstrijkers. In verband met deze zaak hield de politie op woensdag 15 december nog een 16-jarige jongen uit Bocholtz aan. Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernielingen. Gebleken is dat deze jongen het illegale vuurwerk geleverd heeft. Hij had dit gekocht in België. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Er werd geen vuurwerk meer aangetroffen.

Landgraaf; politie zoekt brandstichters van bouwkeet voetbalvereniging Op donderdag 16 december werd om 02.10 uur brand gesticht bij de voetbalvereniging Abdissenbosch aan de Europaweg-Noord in Landgraaf. Een bouwkeet, waarin de voetbalvereniging haar materialen had opgeslagen, ging door de brand verloren. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Kerkrade; politie neemt ploertendoder in beslag
Op de Bernard Pothastraat in Kerkrade controleerde de politie op dinsdag 14 december om 21.45 uur een 15-jarige jongen uit Eygelshoven. Bij onderzoek aan zijn kleding werd een ploertendoder aangetroffen. Het verboden wapen werd in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Gulpen; auto opengebroken
Woensdag 15 december kreeg de politie om 13.10 uur een melding dat het alarm van een op de Willem Vliegenstraat in Gulpen geparkeerde auto afging. Ter plaatse bleek het portier van de auto opengebroken te zijn. Een getuige wist de politie het kenteken door te geven van een auto die mogelijk bij de kraak betrokken was. Bij onderzoek werd deze auto op de Bruggraverhof aangetroffen. Een 19-jarige man uit Gulpen en een 17-jarige man uit Margraten die bij de auto stonden, werden aangehouden. Ze zitten ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --