HOGESCHOOL ROTTERDAM

Logistieke opleidingen Hogeschool Rotterdam als beste getest

Rotterdam, 16 december 2004

De opleidingen Logistiek en Technische Vervoerskunde (LTV) en Logistiek en Economie (LE) van de Hogeschool Rotterdam komen samen als beste van Nederland uit het visitatierapport van de HBO-raad. Het rapport- Logistiek: de kracht van de keten- geeft de opleidingen op de meeste punten een voldoende tot goed. De commissie die de beoordeling heeft gedaan, heeft twaalf opleidingen gevisiteerd: vijf LTV-opleidingen en zeven LE-opleidingen.

De visitatiecommissie is lovend over de sterke ontwikkeling die de opleidingen hebben doorgemaakt. De opleidingen zijn helder over de beoogde eindkwalificaties en bieden deze op een samenhangende manier aan. De werkvormen sluiten goed aan bij de opbouw en de inhoud van de opleiding; er is sprake van een goede selectie van werkvormen en van een duidelijke praktijkgerichtheid.

Binnen de opleidingen is ook duidelijk gekozen voor een Rotterdamse benadering van vraagstukken: aanpak, cultuur en wijze van werken hebben een sterke relatie met de Rotterdamse haven. Denken en doen staan daarin centraal. Door deze relatie is het onderwijs duidelijk beroepsgericht.

De commissie is tevreden over de opzet van de studievoortgang, de studiebegeleiding en de stagebegeleiding, deze scoren een ruime voldoende. Verder constateert zij dat de organisatie van de opleidingen naar behoren functioneert. Er is sprake van duidelijke lijnen en heldere aansturing.

De opleidingen hebben als eerste in Nederland accreditatie (certificering) aangevraagd. Deze zal in het voorjaar van 2005 worden toegekend.

Binnen het Instituut voor Service Management, waartoe LTV en LE behoren, is in een eerder stadium ook de opleiding Technische Bedrijfskunde als beste van Nederland beoordeeld.