Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 december 2004


Wisch/Gendringen/Ulft/Terborg - spreekuurlocatie politie


Vanaf 1 januari 2005 vormen de teams van Wisch en Gendringen het nieuwe politieteam Oude IJsselstreek. Hiermee volgt de politie de gemeentelijke herindeling. Voor de openingstijden van de politiebureaus geldt het volgende:
Ulft (De Blenk 2) is dagelijks geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Deze uren zijn niet bedoeld om aangifte te doen, maak hiervoor altijd eerst een afspraak via 0900-8844.
Het huidige politiebureau in Terborg (Silvoldseweg 48) wordt spreekuurlocatie. Dit betekent dat de wijkagent hier spreekuur houdt op maandag van 10 tot 12 uur en op donderdag van 14 tot 16 uur. Ook deze tijden zijn niet bedoeld om aangifte te doen. Maak hiervoor een afspraak via 0900-8844.


Aalten - Auto onder aanhangwagen tractor


Een 46 jarige Aaltenaar kwam woensdag rond 18.45 met zijn auto onder de aanhangwagen van een tractor terecht. De 31 jarige bestuurder van de tractor uit Lichtenvoorde wilde op de Aladnaweg achteruit een inrit inrijden. Hij had hierbij de "werkverlichting" (4 verstralers) ingeschakeld. De verlichting, zo verklaarde de Aaltenaar verblindde hem waardoor hij geen zicht meer had. Hij kwam uiteindelijk met zijn auto onder de aanhangwagen terecht. De Aaltenaar raakte niet gewond, de auto was zwaar beschadigd en moest worden weggesleept. De politie heeft tegen de bestuurder van de tractor proces verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Fietsendief aangehouden


Agenten hebben woensdagmiddag rond 16.30 een 37 jarige Varssevelder aangehouden. De agenten zagen bij de man met hoge snelheid vanuit Zelhem rijden. Achter in de kofferbak stak een gedeelte van een fiets. De auto werd gecontroleerd en de man erkende de fiets weggenomen te hebben van het station in Ruurlo. Hij werd in verband met het onderzoek ingesloten.


Winterswijk - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht rond 01.45 uur bij controle op de Kalverstraat een 57 jarige automobilist uit Winterswijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Doetinchem - Auto over de kop


Een 28 jarige automobilist uit Varsseveld is woensdagmiddag op de A18 - Twente route met zijn auto over de kop geslagen. De man kwam rond 13.15 uur vanaf Varsseveld. Op het gegeven moment wilde hij een papiertje van de bijrijders stoel pakken en had hierdoor de auto niet meer onder controle. Hierdoor kwam hij in de berm en vervolgens in de slip terecht. Uiteindelijk botste hij tegen de vangrail waardoor de auto over de kop ging. De bestuurder bleef ongedeerd. De rijbaan is lange tijd geblokkeerd geweest.


Doetinchem - Auto weggenomen


Bij een bedrijf aan de Edisonstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag een bedrijfsauto weggenomen. Het gaat om een grijzen Daihutsu Rocky Wagon, voorzien van het kenteken 54-VS-HR.


Zelhem - Bestuurster licht gewond


Een 22 jarige automobiliste uit Zelhem raakte woensdagmiddag licht gewond na een aanrijding. Rond 14.15 uur reed een 38 jarige automobilist uit Halle over de Aaltenseweg en wilde oversteken bij de kruising met de Ruurloseweg. Hij zag hierbij de Zelhemse over het hoofd. De vrouw raakte licht gewond en werd door ambulancepersoneel behandeld. De Hallenaar bleef ongedeerd.


Terborg - 13 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdag bij een controle op de Varsseveldseweg 13 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 356 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km. Er is hier 80 km toegestaan. Er werd gecontroleerd 14.45 tot 15.45 uur.


In Etten werd woensdag gecontroleerd van 09.40 tot 10.30 uur op de Zeddamseweg. 4 van de 194 gecontroleerde bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid 110 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --