Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Brabant investeert in ondernemerschap

Ruim anderhalf miljoen euro voor innovatieve projecten

De provincie Noord-Brabant verleent voor ruim anderhalf miljoen euro subsidie aan vernieuwende projecten die het ondernemersschap stimuleren. In het kader van het stimuleringsprogramma 'Innovatieve Acties Brabant' krijgen acht projecten een forse financiële impuls.

Het gaat om de volgende projecten.

1. Brabant School of Entrepreneurship; toegekende subsidie E 50.000
De TU in Eindhoven en de Universiteit in Tilburg hebben het initiatief genomen om naar het voorbeeld van de School van Entrepreneurship in Stockholm een Brabantse school voor ondernemersschap te starten. Deze eerste bijdrage van de provincie is bedoeld voor een haalbaarheidsstudie.

2. Connecting people; toegekende subsidie E 325.000
Nv Rede heeft het voortouw genomen in het stimuleren van startende bedrijven op het gebied van design in Brabant. Een combinatie van technisch vernuft en een aantrekkelijke vormgeving moet leiden tot bedrijven die innovatieve producten in de markt weten te zetten.

3. Automotive Technology Centre; toegekende subsidie E 120.000
Het Automotive Technology Centre in Eindhoven krijgt deze subsidie ten behoeve van R&D, opleidingen, de kennisuitwisseling en samenwerking tussen bedrijven. Ook de promotie van de automotivesector valt hieronder.

4. Dutch Manufacturing Institute; toegekende subsidie E 82.058
Het betreft de studie naar de haalbaarheid van een hoogwaardig kennisinstituut voor de maakindustrie in Zuidoost-Nederland. De BOM en de LIOF zetten deze studie in samenwerking met de BZW op en bekijken hoe productieprocessen beter georganiseerd kunnen worden voor zowel het MKB als grotere ondernemingen.

5. OEM Springplank; toegekende subsidie E 250.000
Syntens ondersteunt met dit project met name MKB-bedrijven om een eigen productlijn te ontwikkelen. De mening of visie van de klant van het bedrijf wordt hierin nauw betrokken.

6. Technopartner Zuid; toegekende subsidie E 250.000
Hiermee worden technostarters in heel Brabant ondersteun en gestimuleerd. Instellingen zoals de BOM, Syntens, nv Rede en Rewin, nemen hierin het voortouw

7. Incubator 3+; toegekende subsidie E 400.000
Dit project, aangevraagd door de stichting Incubator 3+ en vooral gericht op de regio Eindhoven, helpt starters met de financiering van hun bedrijf daar waar er bij de reguliere financiële instellingen geen mogelijkheid voor bestaat. Het maximaal te investeren bedrag is E 35.000. Het afgelopen jaar zijn al tien bedrijven hiermee geholpen.

8. Starterslift; toegekende subsidie E 100.000
Rewin (West-Brabant) coördineert het bestaande project 'Starterslift' om beginnende ondernemers die gericht zijn op de dienstensector bij te staan.