Gemeente Heerlen

Lobby Heerlen brengt 1,5 miljoen euro op

voor Operatie Hartslag

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag gekozen voor het toekennen van 1,5 miljoen euro aan Operatie Hartslag. De Gemeente Heerlen zal het geld inzetten om de voortgang van het succesvolle project veilig te stellen en de aanpak te verbreden naar andere wijken en buurten. Een nadere uitwerking moet nog plaatsvinden.

Operatie Hartslag heeft de afgelopen drie jaar zichtbare resultaten geboekt in de terugdringing van de drugsoverlast in het centrum van Heerlen. Binnen het project wordt zorg en handhaving gecombineerd.

Aanvankelijk was voor dit project een bedrag van 5 miljoen gulden toegezegd door de landelijke overheid. Uitkering van dit geld liet echter op zich wachten. Met de toekenning van 1,5 miljoen euro komt het destijds beloofde bedrag nu toch naar Heerlen. Het bedrag wordt gefinancierd uit twee bronnen: 750.000 euro is afkomstig van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De andere 750.000 euro is afkomstig van het Ministerie van Justitie.

De betrokken ministers waren tegen de toekenning van het bedrag aan Heerlen. Maar dankzij de inspanningen van kamerleden Dhr.Van Haersma-Buma (CDA) en Mw. Fierens (PvdA) werd een amendement door een ruime kamermeerderheid aangenomen.

Burgemeester Toine Gresel is verheugd met het toegekende geldbedrag. Onze lobby is succesvol geweest en het project verdient dit , stelt hij tevreden vast.


1bf3450.jpg

Heerlen, 16 december 2004

Concernstaf Communicatie

Karen Glerum

(045) 56 04 070

persvoorlichting@heerlen.nl

Content-Type: image/jpeg; name="1bf3450.jpg" x-mac-type="4A504547"; x-mac-creator="4A565752" Content-ID:
Content-Disposition: inline; filename="1bf3450.jpg"