Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 16 december

Den Helder 16-12-2004 - 16.00 uur

Milieucontrole levert proces-verbaal op

Den Helder, donderdag 16 december 2004.

De milieupolitie heeft een controle gehouden bij een oliebedrijf aan de Ambachtsweg.

Bij die controle bleek dat er, buiten de vergunning om, enkele gevaarlijke stoffen zoals gasolie en afgewerkte olie waren opgeslagen. In een loods werden stoffen aangetroffen die niet bij elkaar horen te staan. Tevens werden er ondermeer tanks gereinigd en gestraald zonder vergunning. Er zijn monsters genomen ten behoeve van een nader onderzoek. Tegen de eigenaar van het terrein wordt proces-verbaal opgemaakt. Er dienen tevens diverse voorzieningen getroffen te worden en certificeringen te worden aangevraagd. De gemeente Den Helder ziet daarop toe.

Verkeerscontrole

Den Helder, woensdag 15 december 2004.

Woensdagmiddag en avond werden verkeerscontroles gehouden op de Marsdiepstraat en de Burg. Ritmeesterweg.

Tijdens deze controles werden in totaal 38 overtredingen geconstateerd. Het aantal overtredingen met betrekking tot verlichting, in totaal 24, sprong daarbij het meest in het oog. De andere overtredingen hadden betrekking op het niet dragen van de veiligheidsgordel en een aantal technische gebreken.

Eén bestuurder, een 31 jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd daarvoor bekeurd en moest zijn weg lopend vervolgen.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, donderdag 16 december 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Breezand aangehouden op de Jan Vervailleweg. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 835 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het overmatige alcoholgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.