Gemeente Breda

Proef langere openingstijden Concordiagarage voortgezet

ParkeergarageConcordia_gr.jpg

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda zet de proef met ruimere openingstijden van de parkeergarage in de Concordiastraat voort tot 1 mei 2005. Dit betekent dat bezoekers er op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 12 uur s nachts kunnen parkeren. Ook de kortingsactie die het Parkeerbedrijf samen met een aantal horecaondernemers rond het van Coothplein voert, wordt voortgezet tot 1 mei 2005.

De proef met ruimere openingstijden van de Concordiagarage en de kortingsactie met de horecabedrijven op en rond het van Coothplein is op 1 mei van dit jaar gestart. Tijdens de proef wordt bekeken of door de latere openstelling van de parkeergarage de parkeerdruk in de wijk Oud Boeimeer vermindert.

Evaluatie

In november heeft het Parkeerbedrijf de proef geëvalueerd. Hieruit blijkt dat de proef tot nu toe gedeeltelijk succesvol is. De gehanteerde norm van 28 parkeerders per uur gedurende de extra openingsuren op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt op donderdag en zaterdagavond op enkele tijdstippen gehaald. Op vrijdag wordt deze norm tot nu toe nog niet gehaald.

Het Pakeerbedrijf heeft de evaluatie besproken met de wijkraad Chassé-Oud Boeimeer en met de deelnemende horecabedrijven. In gezamenlijk overleg is besloten om de proef tot 1 mei 2005 voort te zetten, om op die manier een reëel beeld te krijgen tijdens een volledig kalenderjaar.

Kortingsactie

De horecabedrijven die deelnemen aan de kortingsactie, waarbij bezoekers 2,- korting krijgen op het verschuldigde parkeergeld zijn Gong, Charelli, de Sinjoor, van Ham, Bali en La Regina. Op vertoon van de inrijkaart van de Concordiagarage krijgt de bezoeker in het restaurant een kortingskaartje ter waarde van 2,-. De helft van dit bedrag wordt betaald door het Parkeerbedrijf, de andere helft door de deelnemende horecabedrijven.

Breda, 16 december 2004