Politiebond ACP

Akkoord over veiligheidsvesten voor politie

De Politievakorganisatie is blij dat nu met minister Remkes overeenstemming is bereikt over de aanschaf van veiligheidsvesten voor politiemensen. Gelijkertijd zijn ook afspraken gemaakt over de eisen waaraan deze vesten moeten voldoen.

Naast technische eisen over de bescherming tegen kogels en messteken, is er ook een akkoord over het draagcomfort en de bewegingsvrijheid in verschillende situaties. Wat de ACP betreft hebben vesten die ook bescherming bieden tegen prikken met injectienaalden de voorkeur.

De veiligheidsvesten kunnen onder het overhemd worden gedragen.

De korpsbeheerder van elk korps bepaalt welke politiemensen een veiligheidsvest krijgen en stelt regels op over het verplicht of vrijwillig dragen van het vest.

Nu de producteisen zijn vastgesteld, kunnen de politiekorpsen gezamenlijk een Europese aanbesteding starten via het Korps Landelijke Politiediensten. Wat de ACP betreft mag deze Europese aanbesteding achterwege worden gelaten. Volgens de minister geeft die aanbesteding echter geen noemenswaardige vertraging. Naar verwachting zullen daarom over ruim één jaar de eerste exemplaren van de nieuwe veiligheidsvesten worden uitgereikt. De ACP zal er alles aan doen om dit te bespoedigen.

Omdat verschillende korpsen de afgelopen tijd al zelfstandig zijn overgegaan tot de aanschaf van veiligheidsvesten is daar ook een afspraak over gemaakt. Na afloop van de contracten met hun leveranciers gaan ook deze korpsen over op de vesten die via het KLPD worden geleverd.

Wil je reageren? Klik hier en stuur ons jouw mening per e-mail.

Terug