Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op 9 december debatteert de Tweede Kamer over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Op 16 december a.s. organiseert de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG) een landelijk congres over de WMO.

Dit congres biedt de meest actuele standpunten over de WMO en de effecten hiervan op de eerstelijnsgezondheidszorg. De WMO leidt tot samenhang tussen zorg en welzijn. Dat vereist samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en eerstelijns-zorgaanbieders. De georganiseerde eerste lijn kan een belangrijke rol spelen bij de operationele taken.

Het congres is speciaal bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten, provincies, zorgverzekeraars en voor zorgaanbieders. Het congres vindt plaats op 16 december 2004 van 10.00-17.00 uur in het congrescentrum 'De Eenhoorn' te Amersfoort.

De logistieke organisatie van het congres wordt namens het LVG verzorgt door het Congres- en Studiecentrum VNG. Meer informatie over de inhoud van het congres en de wijze van aanmelden, vindt u op www.lvg.org


---- --