Fortis Bank


---
Persbericht
Brussel / Utrecht, 16 december 2004

Fortis publiceert een `Governance Statement'

Fortis publiceert vandaag een document dat de titel `Fortis Governance Statement' (verklaring ­ of charter ­ van deugdelijk ondernemingsbestuur) draagt.

Dit document beschrijft het ondernemingsbestuur van Fortis en de richtlijnen en procedures die daarmee samenhangen. Bij de opstelling ervan, heeft de Raad van Bestuur rekening gehouden met de aanbevelingen inzake deugdelijk ondernemingsbestuur van de Nederlandse code ­ die op 9 december 2003 werd gepubliceerd ­ en die van de Belgische ontwerpcode ­ die op 18 juni 2004 verscheen ­ en ook met de recentste internationale praktijken op dit vlak.

Het jaarverslag van 2004 zal de lijst van bepalingen uit de Belgische en Nederlandse code bevatten die Fortis niet toepast, alsook een verklaring voor de keuzes die Fortis heeft gemaakt.

Het `Fortis Governance Statement' zal geregeld worden herzien; zeker telkens als er een belangrijke wijziging zou plaatsvinden in de structuur, de richtlijnen of de procedures van Fortis governance.

U kunt het `Fortis Governance Statement' in het Nederlands, Frans en Engels raadplegen op de internetsite van Fortis (www.fortis.com).

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 25,8 miljard (30/11/2004) en zo'n 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in die ze verder wil ontwikkelen en verstevigen. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.fortis.com.

Perscontacten:

Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht : +31 (0)30 226 32 19

Investor Relations:

Brussel: +32 (0)2 510 53 91 Utrecht : +31 (0)30 226 32 20