Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 december 2004

Letsel bij eenzijdig ongeval

Vrouw raakt de macht over het stuur kwijt en belandt met haar auto in de berm

Hengelo

Donderdagmorgen 16 december reed een 35-jarige vrouw uit Hengelo omstreeks 11.45 uur over het Loninkvoetpad in Hengelo. Door nog onbekende oorzaak raakte zij met haar auto in een slip waarna de auto in de berm terechtkwam en over de kop sloeg. De 35-jarige vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-154276)

Fietser raakt gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Goor

Donderdagmiddag 16 december reed een 26-jarige automobiliste uit Goor omstreeks 16.10 uur vanuit een uitrit van de Gruttostraat de rijbaan van de Scherpenzeelseweg in Goor op. Zij sloeg rechtsaf en verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van links komende fiets, bestuurd door een 69-jarige vrouw uit Goor. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de 69-jarige vrouw letsel aan hoofd opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-154447)

Bromfietser gewond

Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Donderdagmiddag 16 december vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto op de Kelvinstraat in Oldenzaal. Op het moment dat de automobilist, een 25-jarige Oldenzaler, een 17-jarige bromfietser uit Oldenzaal, inhaalde, zwiepte de bromfietser plotseling naar links. Hierdoor reed de automobilist de bromfietser van achteren aan, waarna de 17-jarige jongen door de voorruit van de auto sloeg. De jongen werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en mocht na behandeling naar huis. (04-154491)

Aanhouding na winkeldiefstal

Politie houdt twee verdachten aan na diefstal van een kostuum

Hengelo

Op het moment dat twee mannen donderdagmiddag 16 december een kledingzaak aan de Wemenstraat in Hengelo verlieten, ging het alarm af. Winkelpersoneel riep beide mannen terug waarna een van hen onder zijn jas een kostuum ter waarde van ruim E 500,- vandaan haalde. De politie werd gebeld en hield beide verdachten, een 29-jarige man uit Keulen en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, omstreeks 18.10 uur aan. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-154499)

Verdachten aangehouden

Twee verdachten aangehouden nadat een van hen een ruit had vernield en de ander weigerde te vertrekken

Hengelo

Donderdag 16 december werd omstreeks 23.50 uur gemeld dat een aantal knapen zich vervelend gedroegen voor een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Deze personen was de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd omdat zij even daarvoor op straat gevochten hadden. Toen politieagenten op genoemde locatie kwamen, werd hen door een portier gemeld dat een van de jongens even daarvoor een ruit had vernield van een andere horecagelegenheid in diezelfde straat. Ook had de 17-jarige jongen geprobeerd een van de portiers met een kruk te slaan. Hierop hielden de agenten de verdachte, een 17-jarige jongen uit Almelo, aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
De overige knapen van de groep waartoe de 17-jarige behoorde, werden verzocht uit het centrum te vertrekken. Een van hen, een 20-jarige uit Almelo, werd nog even apart gehouden omdat hij zich agressief bleef gedragen. De groep vertrok vervolgens.
Even later kwam wederom een melding binnen dat dezelfde groep zich weer voor de horecagelegenheid bevond. Agenten zagen dat ook de 20-jarige man zich weer op genoemde locatie bevond en hielden hem aan. De 20-jarige werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-154580)

Ageeth Doldersum: 053-4555588
---- --