VERENIGING VNO-NCW


VNO-NCW: doorgaan met besluitvorming ZZL

Den Haag, 17 december 2004 - De ondernemingsorganisatie VNO-NCW is voorstander van zorgvuldige besluitvorming bij de aanleg van grote infrastructurele projecten. Voor wat betreft de besluitvorming over de Zuiderzeelijn (ZZL) is dat volgens VNO-NCW tot op heden ook gebeurd. Sinds de start van de publieke discussie in het voorjaar van 1998 hebben opeenvolgende kabinetten met steun van de Tweede Kamer ingestemd met de voorbereiding van een snelle verbinding.

Daarom moet de besluitvorming over de verbinding tussen De Randstad en het Midden en Noorden van het Land niet jaren in de tijd worden teruggedraaid, maar worden voortgezet. Er komen nog voldoende momenten in de verdere procedure waarop een verdere afweging kan worden gemaakt over de aanleg van lijn.

Daarbij moet worden betrokken dat de aanleg van een snelle verbinding niet alleen van belang is voor het Noorden, maar ook voor de ontsluiting van de Noordvleugel van de Randstad. Schiphol/Amsterdam kan zijn rol van economische motor in de toekomst niet vervullen zonder ingrijpende ruimtelijke oplossingen.

---

Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op 070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588 of Angélique Heijl 06 524 54 939

17 dec 04 14:08