Gemeente Rotterdam

Op vrijdag 17 december 2004 is het weer zo ver: dan wordt de ster in Noorse kerstboom voor het stadhuis op de Coolsingel ontstoken, de kerstboom die zusterstad Oslo voor de 54e keer aan de Rotterdammers schenkt. Om 19.00 uur begint het programma rond het ontsteken van de lichtjes in de boom in de hal van het stadhuis.

Wie de officiële kerstboomoverdracht wil bijwonen kan vanaf woensdag 8 december, de dag waarop de lichtjes voor de eerste keer branden, een (gratis) kaart ophalen bij het kantoor van de deelgemeente of bij de balie in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel. Er zijn 300 kaarten beschikbaar, want meer ruimte is er niet in de hal en op de omloop van het Stadhuis.

Beiaardier Gerard de Waardt zorgt voor inleidende beiaardmuziek, waarna de Laurenscantorij, onder leiding van de heer B. Schuurman, kerstliederen ten gehore brengt. Ook samenzang heeft een plaats in de kerstviering. De heer Rune Gerhardsen, afgevaardigde van het Oslo'se stadsbestuur, draagt met een korte toespraak de boom over aan Rotterdam, waarna hij gezamenlijk met burgemeester Ivo Opstelten de ster in de boom aansteekt. Na de aanvaarding van de boom met een korte toespraak door de burgemeester is het opnieuw tijd voor kerstliederen. Het officiële deel van de kerstviering wordt afgesloten met gezamenlijk zingen van 'First Noel'. Daarna is het tijd voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje.

Bron: Bestuursdienst, 07-12-2004