Gemeente Delft Afsluiting jaar van de sport en start B.O.S.-project

Jan Torenstra (wethouder sport) sluit het Jaar van de Sport in Delft af op vrijdag 17 december 2004 om 19.30 uur in het Fortunacomplex aan de Schoemakerstraat in Delft. Op deze avond wordt het startsein gegeven voor het nieuwe sportproject B.O.S. (Buurt - Onderwijs - Sport). Voor deze bijeenkomst zijn alle organisaties uitgenodigd die sport-, spel- en beweegactiviteiten voor Delftenaren organiseren. Er worden twee sportambassadeurs voor 2005 voorgesteld en het sportbestuur én het schoolteam van het jaar worden deze avond gekozen.

Tijdens de bijeenkomst wordt afscheid genomen van de Delftse sportambassadeurs 2004 Simon Vroemen en Graziella Idili. Zij hebben dit jaar prijzen aan sporters uitgereikt, deelgenomen aan forums en de boodschap van Sport in Delft uitgedragen. Er wordt deze avond teruggekeken op de activiteiten in het Delftse Jaar van de sport in Delft.

Voor het eerst wordt het Sportbestuur van het Jaar gekozen. Genomineerd zijn de gezamenlijke roeiverenigingen Proteus Eretes, Laga, en DDS, Twirlteam Colours en een cluster van korfbalvereniging Fortuna, voetbalvereniging Vitesse Delft en hockeyvereniging Hudito. En het schoolteam van het jaar wordt gekozen, zij hadden sport in 2004 het hoogst in het vaandel staan. Genomineerd voor deze onderscheiding zijn de gezamenlijke teams van de Simon Carmiggeltschool, Regenboog en De Ark (Tanthof Oost), het team van het Grotius College (vmbo) aan de Van Bleiswijkstraat en het team van het Stanislas College.

Tenslotte geeft wethouder Jan Torenstra een symbolisch startsein voor het project Buurt - Onderwijs - Sport (BOS). Voor dit project heeft de gemeente inmiddels subsidie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangevraagd. Beoogd wordt scholen, sportverenigingen en buurtorganisaties gezamenlijk sport-, spel- en beweegactiviteiten voor jeugd van 4 - 19 jaar te organiseren. Het BOS - project duurt van 2005 t/m 2009.