Lekstroom 10.15 uur

Utrecht 17-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dronken automobilisten

NIEUWEGEIN De politie van het district Lekstroom hield in de nacht van donderdag op vrijdag twee autobestuurders aan voor het rijden onder invloed.

De eerste bestuurder werd vanwege zijn rijgedrag rond 24.00 uur op de Benedenmonde staande gehouden. Bij het aanspreken roken de agenten direct een alcohollucht. De uitslag van de ademtest op straat bevestigde dat vermoeden. De 48-jarige Nieuwegeiner wilde echter niet meewerken. Hij moest daarom geboeid naar het politiebureau worden vervoerd. Uit de ademanalyse kwam het veel te hoge promillage van 785 ug/l naar voren. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

De tweede dronken autobestuurder trof de politie rond 03.50 uur op de A2 aan. Daar was een man een wiel van zijn auto aan het verwisselen. Dit gebeurde echter op een niet veilige manier, waardoor hij de aandacht van de agenten op zich vestigde. Hij rook eveneens naar alcohol. De uitslag van de ademanalyse in het politiebureau kwam uit op 365 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt. Deze 33-jarige automobiliste uit Nieuwegein bleek overigens even daarvoor een wegafzettingspaaltje geramd te hebben, waardoor de lekke band was ontstaan.

Winkeldief werkt niet mee

NIEUWEGEIN Bij een bedrijf aan de Veldwade betrapte een medewerker een 24-jarige Utrechter op winkeldiefstal. De man wilde na een woordenwisseling wegrennen, maar werd tegen de grond gewerkt. Hij liep een blauw oog op en bedreigde daarop een winkelmedewerker. Toen de politie ter plaatse kwam besloot de Utrechter geen aangifte te doen van mishandeling en de winkelmedewerker geen aangifte van bedreiging. Hierdoor werd dit voorval uiteindelijk met alleen een boete van 220 euro voor de Utrechter afgedaan.