Politie Groningen

Persberichten vrijdag 17 december 2004

provincie Groningen 17-12-2004 -

Groningen: vrouw maakt stennis
De politie hield donderdag een 39-jarige vrouw uit Groningen aan in een gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade. De vrouw maakte dusdanig stennis dat haar gevorderd werd het pand te verlaten. Zij voldeed hier niet aan en werd aangehouden. Onder het uiten van beledigingen werd de vrouw die onder invloed verkeerde naar het bureau gebracht waar zij een proces-verbaal krijgt.

Groningen: verkeerscontroles
Op het Gedempte Zuiderdiep werd donderdagmiddag een controle gehouden op het rijden over de busbaan. Negen bestuurders werden beboet voor het ongeoorloofd rijden over de busbaan. 24 bonnen werden donderdagochtend uitgereikt aan fietsers die geen verlichting voerden. De controle vond plaats bij de Werkmanbrug.

Groningen: poging overval op winkel
Een nog onbekende man heeft donderdagmiddag rond 16.45 uur geprobeerd een verlichtingswinkel aan de Grote Kromme Elleboog te overvallen. De man kwam de winkel binnen en bedreigde een personeelslid met een mes en eiste geld. Op het moment dat er andere personeelsleden poolshoogte kwamen nemen verdween de man weer uit de winkel zonder iets mee te nemen. Een zoektocht van meerdere politie-eenheden in de omgeving had geen direct resultaat. Signalement overvaller; blanke man, leeftijd 18 20 jaar, lengte 185 190 cm, slank postuur en hij sprak ABN. De man was gekleed in vermoedelijk een spijkerbroek, korte donkere blauwe jas, blauwe gebreide muts en hij had een blauwe plastic tas bij zich voorzien met een gele opdruk: LIDL. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van de politie, via 0900 8844 (lokaal tarief).

Haren: snelheidscontrole:
Op de Kerklaan in Haren werd donderdagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 207 gecontroleerde voertuigen reden er 28 boven de toegestane snelheid van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheidsovertreding 75 km per uur.

Groningen: illegale stickerplakkers
De politie hield donderdagnacht in de Oosterstraat twee mannen uit Groningen aan, 32 en 24 jaar oud, voor het illegaal plakken van stickers. Agenten zagen dat de mannen plakten op uithangborden, verkeersborden en op de uri-lift. De mannen kregen op het bureau een bon en de hoeveelheid stickers van een horecagelegenheid bleef achter bij de politie.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Brailleweg werd een 19-jarige bromfietser donderdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. De jongen was opgevallen door zijn rijgedrag in de binnenstad. Hij blies een promillage van 1.1 en kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal. Een 30-jarige automobilist uit Leek werd donderdagnacht op de Savornin Lohmanlaan gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.2 en kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Groningen: problemen bij horecagelegenheid
Een 29-jarige man uit Groningen verwondde zichzelf aan zijn arm door donderdagavond een ruitje in te slaan van een deur van een horecagelegenheid aan de Vismarkt. De man had samen met zijn vriendin problemen in de zaak en werd verwijderd. Daarbij ontstond een vechtpartij. Na het incident sloeg de man het ruitje in. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Verlengde Hereweg (50 km) werd donderdagmiddag een radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 1975 gecontroleerde voertuigen reden er 76 te hard. Hoogste snelheid 78 km per uur. Op de Paterswoldseweg (50 km) werd donderdagavond gecontroleerd. 1234 controles en 45 overtredingen. Hoogste snelheid 87 km per uur. 1622 voertuigen werden donderdagmiddag gecontroleerd op de Rijksweg (50 km). 88 reden te hard. Hoogste snelheid 85 km per uur.

Snelheidscontroles: donderdag
Kolham: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 310 voertuigen, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 70 km.
Veendam: Provinciale Weg N366
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1250 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 114 km.
Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 680 voertuigen, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 112 km.
Boerakker, gemeente Marum: Bakkerom
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 240 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 120 km.
Marum: De Scheiding
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 108 voertuigen, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 110 km.
Harkstede: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 479 voertuigen, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 67 km.
Kropswolde: Woldweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 450 voertuigen, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 87 km.
Schildwolde: Meenteweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 57 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 60 km.
Sappemeer: Noorderstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 210 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 87 km.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht in de Finsestraat in Delfzijl een 29-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.27 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 5½ uur heengezonden.

Boerakker, gemeente Marum: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Bakkerom, gemeente Marum is donderdagavond een 20-jarige automobilist uit Lutjegast gewond geraakt. De man raakte in een bocht met zijn auto naast de weg en botste tegen een afval container en vervolgens aan de linkerkant van de weg tegen een boom. De bestuurder liep een hoofdwond op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn auto liep zware schade op en is door een berger weggesleept.

Grijpskerk: autos botsen
Een 25-jarige automobiliste uit Zuidhorn is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Friesestraatweg in Grijpskerk. De vrouw kreeg op de kruising met de Bindervoetpolder geen voorrang van een andere auto bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Baflo. Het slachtoffer liep nek- en hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Hoogezand: verkeerscontrole
De politie heeft donderdagavond op de Vosholen in Hoogezand een algehele verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd alcohol, autogordels, snelheid en rij- en kentekenbewijzen. Er werden 103 blaasproeven afgenomen. Geen van de gecontroleerde automobilisten bleek te veel te hebben gedronken. Elf bestuurders kregen een snelheidsbekeuring. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km. Daarnaast kreeg één persoon een boete van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel. Vier bestuurders werd bekeurd voor het niet bij zich hebben van rij- en/of kentekenbewijs.

Winschoten: man vernielt ruit
De politie heeft donderdagavond in de Torenstraat in Winschoten een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een ruit van een winkel aan de Vissersdijk in Winschoten. Getuigen zagen de man de ruit inslaan en belden de politie. De verdachte kon op basis van het opgegeven signalement worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. De man heeft inmiddels toegegeven de ruit te hebben vernield als reactie op een ruzie met zijn vriendin en haar vader. De politie maakt proces-verbaal op.