Erasmus Universiteit Rotterdam

Talent ontmoet talent

Erasmus Honours Programme van start

Met een feestelijke kennismaking tussen professoren en studenten is het Erasmus Honours Programme van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) officieel van start gegaan. Uit ruim vijftig kandidaten is het eerste klasje van vijfentwintig studenten samengesteld, die in 2005 de eerste editie van dit exclusieve programma mogen volgen. Het programma is bedoeld voor een selecte groep bachelorstudenten en biedt ambitieuze en talentvolle studenten een aantrekkelijk programma. De studenten zijn afkomstig uit alle faculteiten van de EUR. Naast hun motivatie werden ze geselecteerd op de voorwaarde dat ze hun eerste studiejaar (2003-2004) binnen een jaar hadden afgerond met tenminste 7,5 gemiddeld.
Het Erasmus Honours Programma is opgezet in vijf blokken van elk acht weken, verspreid over het hele jaar, ter waarde van dertig European Credit Transfer System (ects). De uitverkoren studenten volgen dit programma naast hun reguliere studie. Themaâs die aan de orde komen zijn: mondialisering, cultuurgrenzen, landsgrenzen, aangeboren of aangeleerd, en co-evolutie. De eerste editie heeft het thema âGrenzenâ.
Elf hoogleraren die in de âfrontlinieâ van hun vakgebied staan â en de grenzen van hun discipline durven te overschrijden â werken mee aan het Honours Programme. De bijeenkomsten hebben een interdisciplinair en interactief karakter.