FNV

Persbericht

Kerstcadeautje AWVN over WAO is nep

De werkgeversvereniging AWVN stelt eventuele meevallers als gevolg van wijzigingen in de WAO veel te rooskleurig voor. Dat zegt de FNV naar aanleiding van de oproep van de AWVN aan haar leden om de verzekering van het WAO-gat op te zeggen. Berichten als zou dit werknemers een voordeeltje van enkele tientjes per maand opleveren vindt Nederlands grootste vakcentrale nog te voorbarig.

Het is inderdaad zo dat de verzekering voor het WAO-gat (hiaat) naar verwachting komt te vervallen. Dat zou werknemers netto enkele tientjes per maand extra kunnen opleveren. De AWVN vergeet er echter bij te zeggen dat de werkgevers nog veel meer geld uitsparen. In de huidige premieverdeling betalen werknemers 30 procent en de werkgevers 70 procent. Door de verzekering van het WAO-hiaat af te schaffen, levert dit de werkgevers bijna een miljard euro en de werknemers 400 miljoen op.

En , tekent de FNV daarbij aan, de AWVN vergeet ook nog te vertellen dat er nog geen duidelijkheid is over de hoogte van de premie van de WAO, als werknemers straks mee moeten gaan betalen. Met andere woorden: dat zou het douceurtje waarmee de AWVN nu zo kwistig rondstrooit wel eens teniet kunnen doen. Dit lijkt een doorzichtige truc van de werkgeversclub om bij de CAO-onderhandelingen vast te kunnen houden aan de door hen felbegeerde nullijn.

Conclusie van de FNV: Kerstman AWVN dreigt door het ijs te zakken met dit nepcadeautje&

Meer informatie
FNV voorlichting Els Tieman, 020-5816550