Universiteit Maastricht

17 december 2004
Maxime Verhagen opent Biopartner Center Maastricht Initiatief UM, gemeente, azM en Liof met steun Europese, nationale en regionale overheden

CDA- tweede kamerfractievoorzitter Maxime Verhagen open vanmiddag (vrijdag 17 december) om 15.00 het BioPartner Center in Maastricht, Oxfordlaan 70.

BioPartner Center Maastricht is een "Life Sciences Incubator": een bedrijfsverzamelgebouw voor starters en bedrijven in de Life Sciences. Biopartner Center beschikt over kantoor- en laboratoriumruimten en gemeenschappelijke voorzieningen én over een dagelijkse begeleiding van de starters. Er zijn specifieke voorzieningen voor biotechnologiebedrijven aanwezig.
BioPartner Center Maastricht is een initiatief van de Universiteit Maastricht, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, de gemeente Maastricht en de NV Industriebank LIOF.

Het gebouw is mede tot stand gekomen met subsidies van het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht en het EFRO Programma van de Europese Commissie.

In Nederland zijn er zes dergelijke centra die steeds verbonden zijn aan een universiteit: Groningen, Amsterdam, Utrecht, Wageningen, Leiden en Maastricht.

Het programma:
13.00 ontvangst gasten
14.00 Officiële gedeelte: Vijf korte Lezingen

Het thema van de dag is "van wetenschap naar markt in de life sciences". Het BioPartner Center vervult als startercentrum voor life sciences start-ups, een wezenlijke rol in het faciliteren van de transfer van wetenschappelijke kennis naar producten. Dit thema wordt tijdens de lezingen belicht door de partners van de triple helix (overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven). De sprekers zijn:

- dr. A.H. Flierman, President Commissaris BioPartner Center Maastricht en voorzitter van de Stichting Life sciences Incubator Maastricht

- drs. M.J.A. Eurlings, Gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg

- drs. P.J.R. Kool, apotheker, CEO van de Basic Pharma Group
- drs. M.J.M. Verhagen, Voorzitter CDA-Tweede Kamerfractie
- dr. J.W.C.M. Cobbenhagen, Directeur BioPartner Center Maastricht 15.00 Opening door de heer Verhagen
15.15 Informele gedeelte
Borrel en informele rondleidingen door het gebouw.