1e persbericht van vrijdag 17 december 2004

Eindhoven 17-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na lastigvallen gezin

Een 39-jarige man uit Waalre is donderdagavond rond 20.45 uur aangehouden in een woning in Eindhoven-Stratum. De man was kort daarvoor de woning binnengedrongen, tegen de zin van de bewoners in. Hij zou het gezin al enkele maanden lastig vallen door ze op te bellen, bij de woning rond te hangen, aan te spreken en te bedreigen. De verdachte is na zijn aanhouding door de gewaarschuwde agenten ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte auto-inbraken opgepakt

Een man van 36 jaar zonder bekend woonadres is vrijdagochtend rond 3.45 uur aangehouden op de Jan Duikerlaan. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een aantal autos die in die straat stonden geparkeerd. Daarvan kwamen bij de politie enkele meldingen binnen. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte vervolgens op straat lopen en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad aangehouden

Een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond rond 20.15 uur aangehouden op de De Rungraaf. Surveillerende agenten zagen dat de man daar bezig was een fiets te stelen. Hij is na zijn aanhouding en verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een man van 29 jaar uit Eindhoven heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. Bij een alcoholcontrole rond 21.30 uur op de Vestdijk bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Op het bureau blies hij vervolgens een promillage van ruim 1,70. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Wethouder van Wellaan zijn een dvd-speler, geld en sieraden weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 15.45 en 17.45 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Helmond: Dronken automobilist na achtervolging toch aangehouden

Een 22-jarige Helmonder is vrijdagochtend rond 3.30 uur aangehouden op de Havenweg. Surveillerende agenten zagen hem rond 3.00 uur op de Kanaaldijk Noord Oost onder luid getoeter wegrijden in een auto. Op de Kasteel Traverse reed de auto vervolgens slingerend over de weg. Toen de agenten de bestuurder daarom wilden laten stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging raakten ze de man kwijt. Op basis van het kenteken gingen de agenten naar de woning van de man, maar daar was hij niet was. Ze kregen wel telefonisch contact met de verdachte, die vervolgens vertelde dat hij op de Havenweg was. Daar is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man blies een alcoholpromillage van ruim 1,35, waarop zijn rijbewijs is ingenomen. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer is heengezonden.

Helmond: Bestelauto weggehaald

Vanaf de Beelsstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een bestelauto weggehaald. Het gaat om een blauwe Chevrolet Pick Up 1500 (84-VR-BB).

Deurne: Woninginbraken

Donderdag tussen 8.00 en 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Berkenstraat. Daarbij is een mp3-speler weggehaald. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken. Donderdag overdag is ook ingebroken in een woning aan de Jan van Goijenstraat. De tuindeuren aan de achterkant werden opengebroken waarna onder meer een foto- en een video-camera werden weggehaald.

Best: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kruisparkweg zijn een lasapparaat en een dopsleutelset weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur. Een toegangsdeur van het bedrijf is open geramd waarna de goederen werden weggehaald.

Valkenswaard: Computerapparatuur gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Geenhovensedreef is computerapparatuur weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 0.45 uur. Een ruit van het kantoor is vernield.

Zuidoost-Brabant: Alcoholcontroles

Donderdagavond en vrijdagochtend zijn op een aantal plaatsen in de regio alcoholcontroles gehouden. In Best werden 20 automobilisten gecontroleerd, waarbij niemand teveel had gedronken. In De Rips mochten 15 bestuurders na een controle doorrijden omdat ze geen drank op hadden. Op een aantal plaatsen in Deurne en Asten werden in totaal zeven bestuurders gecontroleerd; ook zij hadden niet teveel gedronken. Op een aantal plaatsen in De Kempen werden in totaal 103 automobilisten gecontroleerd, waarvan er twee teveel hadden gedronken. Ze kregen een boete van 190 euro. Ook op een aantal plaatsen in Woensel-Noord is een alcoholcontrole gehouden. Van de in totaal 109 gecontroleerde bestuurders had één automobiliste een alcoholpromillage dat te hoog was. Zij kreeg een proces-verbaal.