Dienstenbond CNV

Geluiden uit C1000-winkels nog niet beter
17-12-2004

Schuitema is weer gestart met het aanbieden van ´vrijwillig vertrekregelingen` Dat hebben wij u in een vorige nieuwsflits reeds gemeld. De regeling zou deze keer echter anders worden uitgevoerd:
* er zou geen druk meer op de medewerkers worden uitgeoefend: dus pure vrijwilligheid

* bij acceptatie van de regeling kan geen beroep worden gedaan op een WW-uitkering

Wij hebben aangegeven niet gelukkig te zijn met het besluit van Schuitema. Echter, de belangrijkste redenen waarom wij tegen een regeling waren, zouden nu ondervangen zijn.

Wij hebben bij Schuitema aangegeven de vinger zeker aan de pols te houden.
Kort na het overleg met Schuitema van 1 december jl. kregen wij de eerste signalen binnen dat de regeling nog steeds niet goed werd uitgevoerd. Medewerkers kregen wederom te horen dat zij een gesprek moesten voeren over de ´vrijwillig vertrekregeling´ waar ze helemaal niet op zaten te wachten.

We hebben op deze signalen actie ondernomen en hebben een groot aantal winkels van C1000 bezocht om daar de geluiden te horen en de medewerkers te wijzen op hun rechten. Bij deze rondgang in de winkels werden de signalen die we al hadden ontvangen, nog eens bevestigd.
* De sfeer in de winkel is niet veel beter geworden.
* Er wordt nog steeds druk op mensen gelegd om de regeling te accepteren.

Om u voor te bereiden op een eventueel gesprek of als u al een gesprek heeft gehad en u moet een beslissing nemen, willen wij nog een keer wat punten bij u onder de aandacht brengen:

* u bent niet verplicht om een gesprek te voeren over de ´vrijwillig vertrekregeling´

* als u het gesprek wel voert of heeft gevoerd, en u ingaat op de regeling moet u zich er goed van bewust zijn dat u na het dienstverband met Schuitema C1000 geen recht heeft op een WW-uitkering


* de keuzes die u heeft zijn: of geld, of begeleiding naar ander werk of gewoon door blijven werken.(Deze laatste keuze wordt soms niet gemeld].

* er wordt in de gesprekken wel gezegd dat als u niet accepteert er een ontslagvergunning voor u wordt aangevraagd en u alsnog kunt vertrekken. Dat is niet juist!

* er wordt ook gezegd dat er anders wel een reorganisatie komt waarbij u alsnog uw baan verliest

Laten wij over de laatste twee punten volledig duidelijk zijn: een reorganisatie is zeker niet uitgesloten, alleen dat gaat niet zomaar. Eerst zullen de Ondernemingsraad en de Vakverenigingen, dus ook de CNV Dienstenbond, zich erover buigen.

Als er groen licht wordt gegeven voor een reorganisatie en uw functie vervalt, heeft u nog altijd recht op het Sociaal Plan. Ook hierin zijn vergoedingen opgenomen, heeft u meestal recht op een WW-uitkering als u geen andere baan vindt, en nog belangrijker: Schuitema is verplicht om eerst te kijken of er nog ander werk binnen de organisatie voor u is. Als u nu bijvoorbeeld bij de broodafdeling staat en deze functie houdt op te bestaan, en er wordt nog een caissière gezocht, dan bent u degene die daarvoor het eerst in aanmerking komt. Ze mogen dan niet een nieuwe kracht (vaak jonger) aannemen.

We kunnen ons voorstellen dat u nog steeds met vragen zit of dat u ons zaken wenst te melden. We kunnen helaas niet uitputtend zijn in deze nieuwsflits. Voor vragen en meldingen kunt u terecht bij Neoletta Poelgeest, bestuurder handel, per e-mail: n.poelgeest@cnvdibo.nl

Aanstaande woensdag 22 december 2004 hebben wij opnieuw een gesprek bij Schuitema. Wij zullen u uiteraard meteen daarna op de hoogte brengen van de stand van zaken.