NMBS

Nog een prijs voor de NMBS

17/12/2004

Fietsstalling Sint-Niklaas laureaat in Staalbouwwedsrijd 2004

De fietsenstalling op het heraangelegde stationsplein van Sint-Niklaas, een project van de Directie Patrimonium, wint in de Staalbouwwedstrijd 2004 de hoofdprijs in de categorie niet-residentiële gebouwen.

Het Staalinfocentrum, een beroepsvereniging uit de bouwwereld, organiseerde dit jaar voor de vierde keer zijn Staalbouwwedstrijd. Met deze competitie wil de organisatie opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van zowel de professionelen uit de bouwsector als van het brede publiek.

De Directie Patrimonium van de NMBS won dit jaar de hoofdprijs in de categorie A (niet-residentiële gebouwen), met de fietsenstalling op het stationsplein van Sint-Niklaas. Dit betekent een erkenning voor de hoogstaande architecturale kwaliteiten van haar projecten.

Bovendien wist de NMBS nog twee nominaties weg te kapen, een voor de overkapping van het station Halle en een voor de renovatie van het interieur van het station van Namen.

In totaal namen 177 projecten in de vijf categorieën deel aan de Staalbouwwedstrijd 2004 en werden 23 projecten genomineerd.