Kenniscentrum Elektronische Overheid

17 dec 2004

Burger@overheid stelt toegankelijkheid overheidssites aan de kaak


In een recent nieuwsbericht wijst burger@overheid op het feit dat veel overheidswebsites niet goed toegankelijk zijn met andere browsers dan Microsoft Internet Explorer.

Dit probleem sluit aan op het recentelijke nieuws dat de overheid in onderhandeling is met Microsoft over een mega-contract. De gerichtheid van de overheid op één leverancier kan volgens burger@overheid consequenties hebben voor de toegankelijkheid van overheidsinformatie voor de burger.

"Er zijn maar weinig overheidssites die toegankelijk zijn voor alle browsers die gebruikt worden. Voor de burger is het steeds weer een verrassing of zijn browser het zal doen.", stelt burger@overheid in het nieuwsbericht. In de bijbehorende achtergrondinformatie worden zes voorbeelden genoemd van overheidswebsites die slecht toegankelijk zijn.

Burgers worden uitgenodigd om via het forum of via burger@overheid.nl een reactie te geven en hun ervaringen te delen. Burger@overheid wil namelijk onderzoeken wat de werkelijke omvang is van het probleem.