Ingezonden persbericht


Stichting Vrouw en Muziek wordt niet opgeheven

Geachte relatie,

Zoals u wellicht uit eerdere berichten heeft vernomen, werd op 21 september jongstleden bekend gemaakt dat Stichting Vrouw en Muziek met ingang van 1 januari 2005 geen subsidie meer zal ontvangen van het ministerie van OCW. De plannen die we gemaakt hadden voor de komende vier jaar kunnen nu onmogelijk gerealiseerd worden, maar dat betekent niet dat Vrouw en Muziek geen bijdrage meer zou kunnen leveren aan een evenwichtiger muziekleven. Om de rol van de Stichting Vrouw en Muziek in de toekomst vorm te geven is sinds kort een werkgroep van betrokken vrijwilligers aan het brainstormen.

Om met minimale financiële middelen het maximale te bereiken hebben wij al verschillende maatregelen genomen. Zo zal de collectie, bestaande uit onder andere bladmuziek, boeken, cd's, foto's en knipselmappen, verhuizen naar het Internationaal Informatiecentrum en Archief van de Vrouwenbeweging (IIAV). Hiermee hebben wij de beschikbaarheid van de collectie veilig kunnen stellen. Bovendien zorgt het IIAV ervoor dat de catalogus binnenkort via internet geraadpleegd kan worden.

Daarnaast zal ook het kantoor van Vrouw en Muziek verhuizen. Met ingang van 2005 hebben wij onderdak gevonden in het nieuwe onderkomen van Donemus (voorheen MuziekGroep Nederland). Dit betekent dat wij informatie kunnen blijven verstrekken over vrouwen en muziek.

Door deze maatregelen kan Vrouw en Muziek ook met een zeer beperkt budget blijven bestaan. Maar bestaan alleen is niet genoeg. De stichting kan alleen maar wat betekenen als zij ook activiteiten kan organiseren. Daar is geld voor nodig. Ik hoop dan ook dat u ook in de toekomst Vrouw en Muziek als donateur met uw bijdragen wilt blijven steunen. U kunt uw bijdrage overmaken op postbanknummer 51 69 836 o.v.v. 'donateur'.

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,

Petra van Langen

directeur

----------
Nieuw adres Stichting Vrouw en Muziek

Funenpark 1, 1018 AK Amsterdam, tel.: 020 694 73 17, fax: 020 694 12 73, info@vrouwenmuziek.nl, www.vrouwenmuziek.nl

----------
IIAV (collectie Stichting Vrouw en Muziek)

Obiplein 4, 1094 RB Amsterdam, tel.: 020 665 08 20, info@iiav.nl, www.iiav.nl

----------
Informatie voor donateurs

Voor iedereen die de Stichting Vrouw en Muziek een warm hart toedraagt bestaat de mogelijkheid donateur te worden. U bent al donateur door minimaal ¤ 21,-- over te maken op rekeningnummer 5169836 t.n.v. Stichting Vrouw en Muziek te Amsterdam o.v.v. 'donateur'.

----------