Openbaar Ministerie

Persberichten
Dordrecht, 17 december 2004

Aanhoudingen in onderzoek naar gewapende overvallen

Op vrijdag 17 december 2004 heeft de rechter-commissaris te Dordrecht vijf verdachten in een onderzoek naar gewapende overvallen in voorlopige hechtenis gesteld.

Naar aanleiding van meerdere gewapende overvallen in de regio Zuid Holland Zuid en Rotterdam is er door de politie Zuid Holland Zuid een onderzoek ingesteld. Het onderzoeksteam bestaande uit 21 politieambtenaren (waarvan twee uit de politie regio Rotterdam-Rijnmond), heeft in opdracht van het Openbaar Ministerie Dordrecht op 14 en 15 december 2004 negen verdachten aangehouden.

Het gaat om een 19 jarige man uit Ridderkerk, een 51 jarige man uit Ridderkerk, een 17 jarige jongen uit Ridderkerk, een 44 jarige vrouw uit Ridderkerk, een 26 jarige man uit Ridderkerk, een 23 jarige vrouw uit Apeldoorn, een 31 jarige man uit Barendrecht, een 19 jarige man zonder vaste woonplaats, een 21 jarige man zonder vaste woonplaats.

Vijf van de negen verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Later wordt besloten of de andere verdachten begin volgende week zullen worden voorgeleid.

De aangehouden mannen en vrouwen worden verdacht van het plegen dan wel betrokkenheid bij ten minste vier gewapende overvallen. Het van der Valk-hotel te Zwijndrecht werd overvallen op 7 november en 11 december van dit jaar. Op 17 november werd een bedrijf in Dordrecht overvallen en op 12 december een snackbar te Barendrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.