Fortis Bank


---

Persbericht
Brussel / Utrecht, 17 december 2004

MeesPierson Intertrust neemt Centrapriv over

MeesPierson Intertrust, dochteronderneming van Fortis, en de eigenaars van Centrapriv, een Zwitserse financiële en fiduciaire dienstverlener hebben vandaag een akkoord bereikt over de volledige verkoop van Centrapriv aan MeesPierson Intertrust.

Bart Deconinck, CEO van MeesPierson Intertrust zei: "De overname van Centrapriv, een trust- en fiduciaire maatschappij, past in de strategie van MeesPierson Intertrust. We streven immers naar groei op bepaalde markten en met deze overname kunnen we onze activiteiten in Zwitserland aanvullen. We verwelkomen de medewerkers van Centrapriv, allen ervaren professionals die de laatste jaren hebben gezorgd voor het succes van hun bedrijf, in onze groep."

Enzo Beretta, CEO van Centrapriv, voegde eraan toe: "We zijn verheugd toe te treden tot de MeesPierson Intertrust Group. Voor Centrapriv en haar klanten verzekert de overname immers niet alleen de voortzetting van het bedrijf op lange termijn, maar zorgt ze ook voor ondersteuning en synergie doordat we nu deel uitmaken van een wereldwijde groep met een gelijkaardige cultuur als die van Centrapriv zelf. Voor onze langdurige klantenrelaties verandert er niets en het hele team zal dezelfde dienstverlening als voorheen blijven bieden."

Centrapriv is een Zwitserse dienstverlener die zich vooral tot vermogende particulieren richt met een volledige waaier van fiscale, juridische en fiduciaire diensten op het gebied van successieplanning en vermogensbeheer. Bij het bedrijf, dat opereert via haar vestigingen in Zürich en Zug, werken zeer ervaren en hoogopgeleide professionals (38 FTE's) die een langdurige relatie hebben met het bedrijf en haar klanten. Beide partijen zijn van plan Centrapriv verder te laten opereren onder haar eigen merknaam.

Deze transactie zal geen wezenlijke invloed hebben op de solvabiliteit en het netto operationeel resultaat van Fortis.

MeesPierson Intertrust is onderdeel van MeesPierson, een internationale aanbieder van Wealth Management en Trust & Corporate Services. MeesPierson biedt wereldwijd geïntegreerde diensten en oplossingen op het gebied van asset & liability management aan zowel particuliere cliënten en hun bedrijven als zakelijke relaties en hun adviseurs. MeesPierson heeft vestigingen in 23 landen. In september 2004 bedroeg het vermogen onder beheer EUR 53 miljard. Meer informatie vindt u op www.meespierson.com of www.meespiersonintertrust.com

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 25,8 miljard (30/11/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19

Investor Relations:

Brussel: +32 (0)2 510 53 91 Utrecht: +31 (0)30 226 32 20


---