Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht 19-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Beroving

HOUTEN Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 78-jarige vrouw uit Houten bij haar woning aan de Wernaarseind beroofd.

s Middags nadat de vrouw boodschappen had gedaan en de achterdeur van haar woning wilde openen, werd zij aangesproken door een onbekende jongeman. Vervolgens probeerde hij de tas van de vrouw los te rukken, wat echter niet lukte. Zij begon te gillen, waarop hij haar vanachter bij haar mond pakte en tegen de grond wierp. De tas werd alsnog weggenomen en is later op een parkeerplaats aan de achterzijde van de woning teruggevonden.

Signalement:


- licht getint uiterlijk (mogelijk Antilliaans)


- 20-25 jaar oud


- normaal postuur


- 175/180 cm


- kort grof gekruld licht tot donkerbruin haar


- beige jas van gladde stof

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Overval in Opsporing Verzocht

HOUTEN- Op vrijdag 17 september werd een overval gepleegd op een benzinestation gelegen aan het Plein. Omstreeks 18.00 uur kwamen drie jongens het tankstation binnen en een van hen bedreigde direct de eigenaar met een vuurwapen. De mannen vroegen om geld en verdwenen vervolgens weer op twee donker kleurige scooters. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht zal maandagavond 20 december uitgebreid aandacht besteden aan deze zaak.

Winkeldiefstal met bedreiging

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmiddag een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein en haar 8-jarige kleindochter aangehouden voor winkeldiefstal met bedreiging bij een winkel aan het Plein.

Naar aanleiding van een melding van een winkeldiefstal is de politie zaterdagmiddag ter plaatse gegaan. Bij het verlaten van de winkel was het alarm afgegaan en werd bij het meisje gestolen waar aangetroffen. Doordat het meisje werd aangehouden en naar de winkel geleid, werd door oma diverse bedreigingen geuit.

Toen de politie arriveerde, werd de oma niet aangetroffen in de winkel. De politie heeft het meisje overgenomen van het winkelpersoneel en meegenomen naar het bureau. De oma kwam later aan het bureau verhaal halen, waarop zij omstreeks 16.55 uur is aangehouden op het bureau in verband met diefstal met geweld en bedreigingen.

Rijden onder invloed

NIEUWGEIN Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur heeft de politie op de Florijnburg een 57-jarige man uit Nieuwegein aangehouden wegens rijden onder invloed.

De man kwam over de Florijnburg aanrijden tegen een geslotenverklaring in. De politie heeft de man staande gehouden, waarbij het vermoeden rees dat hij onder de invloed van alcohol was. De blaastest bevestigde dit vermoeden, waarop de man is aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 610 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

HAGESTEIN Zondagochtend omstreeks 01.20 uur heeft de politie op de Achterweg een 23-jarige man uit Schoonrewoerd aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Tijdens surveillance zagen agenten dat de man stond te drinken. Even later kwam de man voorbij rijden in zijn auto. De man is hierop aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 550 ug/l in zijn lichaam had. Hij heeft een rijverbod van 6 uur gekregen en is heengezonden met een proces verbaal.