Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN heeft veel kansen nodig

zondag 19 december 2004 - Bron: Victum/IGCN

Voor Victum/IGCN was na het tweede onverwacht gelijkspel vorige week tegen Juko, winst tegen Nova uit Bilthoven essentieel om bovenaan te blijven in de competitie. Nova leek niet meer het team te zijn waartegen vorig seizoen het kampioenschap op het veld was verloren. Toch was het spel van Nova voor Victum/IGCN altijd lastig om tegen te spelen.

De wedstrijd begon direct met twee scores, Corine van der Brink voor Victum/IGCN en Nova vanuit het allereerst schot dat werd gelost. Aangezien de goal van Victum/IGCN werd afgekeurd, stond Victum/IGCN toch met 0-1 achter. Het duurde tot aan de 5e minuut voordat Martijn Boers vanaf de stip de gelijkmaker mocht maken. Vanuit het veldspel wilde de goal namelijk maar niet vallen. Vikash Mahadew Missier mocht tweemaal hetzelfde doen voor 3-1.

Corine van der Brink deed in de 10e minuut hetzelfde als in de eerste, maar ditmaal werd de goal wel toegekend, 4-1. Martijn Boers kreeg vervolgens weer een stip mee voor 5-1. Verder uitlopen dan deze voorsprong lukte Victum/IGCN alleen niet, Nova kwam weer terug op 2 punten en bleek vast van plan om die achterstand te blijven. Martijn Boers werd netjes uitgespeeld en kon aanleggen voor de 6-3, maar de korf vinden ging in dit aanvalsvak de gehele wedstrijd al niet soepel. Balbezit was er voldoende en kansen ook, er was alleen niemand die geluk had met de afronding. Leunend op de verdediging kreeg Victum/IGCN tijd genoeg om te proberen te scoren, maar Nova kon vanaf de stip toch weer volgen, 6-4.

Esther van der Heijden was ondertussen lelijk ten val gekomen en noodgedwongen vervangen door Karlijn Aalbregt. Nova scoorde vervolgens ook nog de 6-5, met nog 5 minuten te spelen. Erwin van Dinter en Arjan Donker troffen nog doel voor Victum/IGCN, Nova scoorde vlak voor tijd nog tweemaal, ruststand 8-7.

De tweede helft begon net als de eerste, met een stip voor Victum/IGCN, door Vikash netjes afgerond. Net als in de eerste helft bleef Nova volgen, 9-8. Vikash, die domineerde in de verdediging, kon na de vakwissel een mooi 1-2-1-2tje uitspelen met Erwin van Dinter, voor een 11-8 voorsprong.

Dit was meteen een van de weinige momenten voor het publiek om van de banken te komen. Ondanks het veldoverwicht wilde het met scoren maar niet echt vlotten. Ook dit keer lukte het Nova om aan te haken. Nova kwam zelfs nog een puntje dichterbij, maar het was Arjan Donker die zijn vak kon bevrijden met de treffer voor 12-10. Een kans op 13-10 vanaf de stip werd onbenut gelaten, terwijl Nova wel direct tot scoren kwam. De wedstrijd bleef zo spannender dan zou hoeven. Peggy Braaf zorgde uiteindelijk voor de echte bevrijding door eindelijk 13-11 op het scorebord te zetten. In de slotfase scoorden beide ploegen nog 1 keer vanaf de stip, einduitslag 14-12.

Al met al had Victum/IGCN veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen.
De spanning in deze wedstrijd had bij een scherper afronden achterwege kunnen blijven. Puntverlies blijft achterwege, terwijl concurrent RDZ wel punten laat liggen. Victum/IGCN gaat nu samen Animo uit Geldermalsen. In het nieuwe jaar wacht de topper tegen RDZ.

Victum/IGCN - Nova 14 12 (8 - 7)

Doelpunten: Martijn Boers en Vikash Mahadew Missier 4, Arjan Donker 3, Corine van der Brink, Erwin van Dinter en Peggy Braaf ieder 1.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).