Ingezonden persbericht


3FM sluit het jaar af met de 3FM Serious Request

Het is bijna Kerst en 3FM geeft dit jaar niets cadeau aan haar luisteraars. Sterker nog, we vragen. Voor het goede doel. Van maandag 20 t/m vrijdag 24 december organiseert 3FM de 3FM Serious Request. Vijf dagen lang verzorgen DJ's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes samen 24-uur per dag alle radio-uitzendingen van 3FM. Zij doen dit vanaf een speciale studio op locatie.

5 dagen geen eten
Giel, Claudia en Wout mogen deze speciale locatie de hele week niet verlaten en hebben alleen elkaars gezelschap. Met de actie wil 3FM zoveel mogelijk geld op halen voor een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur, Soedan. En om te voelen hoe het is om geen eten te hebben, eten de DJ's gedurende de hele week ook niets! De belevenissen van Giel, Claudia en Wout zijn tijdens de actie 24 uur per dag te volgen via webcams op 3FM.nl

Bieden maar
In de week voor Kerst kunnen luisteraars geld bieden op plaatjes, airtime en gesigneerde goodies. In principe zendt 3FM alles uit zolang er maar voor betaald wordt! Andere 3FM DJ's gaan tijdens deze actieweek het land in om de luisteraars te bezoeken die geld hebben geboden. In de week na Kerst zetten we vervolgens alle aangevraagde platen nog eens op een rij tijdens de 3FM Serious Request Euro Top, de plaat die de meeste Euro's opbrengt voor het Rode Kruis komt natuurlijk op nummer 1.

De crisis in Darfur
De VN noemen de crisis in Darfur een van de ernstigste humanitaire crises van dit moment. In het door etnisch geweld geteisterde Darfur zijn sinds maart ongeveer 70.000 mensen omgekomen door geweld, ondervoeding en ziekte. Bijna anderhalf miljoen mensen zijn hun dorpen ontvlucht en ruim 200.000 mensen zijn gevlucht naar buurland Tsjaad. Het Rode Kruis biedt hulp waar zij kan. Er is gebrek aan voedsel, aan water en aan medische zorg. 3FM wil in de week voor Kerst zoveel mogelijk geld inzamelen voor een noodhospitaal in Darfur.

3FM Serious Request, jouw druppel op een gloeiende plaat!