Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 15 december 2004 Nummer: 77

Oost-Groninger gemeenten succesvol bij het binnenhalen van twee pilots schakelklassen

De negen Oost-Groninger gemeenten die samenwerken in het onderwijsproject Kansrijk Oost-Groningen (KOG) hebben twee pilots voor het inrichten van schakelklassen toegewezen gekregen. Een schakelklas is een aparte groep van leerlingen met extra grote taalachterstanden die gedurende één schooljaar deelnemen aan het onderwijs in een basisschool in een aparte klas of extra lesuren volgen in de vorm van een verlengde schooldag. De pilots sluiten aan bij de uitgangspunten van het project Kansrijk Oost Groningen. In dit project ligt de nadruk op effectieve oplossingen binnen de eigen school. Voor het ( ontwikkelen van plannen ) voorbereiden van de pilots is dit schooljaar in totaal E 50.000 beschikbaar. Voor het realiseren van de pilots in schooljaar 2005/2006 nog eens E 110.000. De portefeuillehouders van de samenwerkende gemeenten besluiten binnenkort in welke gemeenten en op welke scholen een pilot wordt gepland. Er hebben zich verschillende kandidaten aangemeld. Onderwijs wethouder Jan- Willem van de Kolk van Stadskanaal namens de 9 samenwerkende gemeenten: " Het Ministerie beloont met de toewijzing de gezamelijke aanpak van de Oost-Groninger gemeenten. Het is voor onze regio een uitdaging om de schakelklassen zo in te richten dat ze logisch aansluiten bij de aanpak die de scholen binnen het KOG project gekozen hebben. Den Haag kent onze visie en verwacht van ons ook oplossingen die bij deze regio passen".

////

Dit is een gezamelijk persbericht van de negen Oost-Groninger gemeenten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem van de Kolk, wethouder Onderwijs Stadskanaal, tel 0599- 631 634 of Roelof Hendriks, projectcoordinator Kansrijk Oost-Groningen, tel 06-25161612, kansrijkog@stadskanaal.nl

Stadswachten halen diploma en gaan aan de slag in Stadskanaal

Vijf stadswachten zijn geslaagd voor hun opleiding Stadswacht. Maandag 20 december 2004 starten zij, met hun diploma op zak en beëdigd, hun werkzaamheden op het politiebureau aan het Geert Teis Plein in Stadskanaal. Er was al één stadswacht. Het totale aantal vaste krachten is nu dus zes. Naast de dagelijkse werkzaamheden verlenen stadswachten assistentie tijdens de kermis, markt en andere openbare evenementen. Zij zijn vraagbaak voor het publiek en de ogen en oren van de politie. De stadswachten zijn in dienst van de Stichting Veiligheidszorg Groningen.
---

Wethouder plaatst eerste ondergrondse container

Maandag 20 december 2004 om 11.00 uur plaatst wethouder J. Warris de inworpzuil op de eerste ondergrondse container in de gemeente. Dit gebeurt voor de Hemenflat aan de Hemenweg in Stadskanaal.

Voor de invoering van Diftar plaatst de gemeente bij hoogbouw- en sommige bejaardenwoningen ondergrondse containers. De ondergrondse containers vervangen de grijze verzamelcontainers en de groene en grijze containers in beugels bij de hoogbouwwoningen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de verwachting dat omstreeks het voorjaar van 2005 alle ondergrondse containers in Stadskanaal, Musselkanaal en Onstwedde geplaatst zijn. Zodra alle ondergrondse containers zijn geplaatst, gaat de gemeente een periode proefdraaien. Per 1 januari 2006 worden de ondergrondse containers daadwerkelijk gebruikt.

/////

AGENDA:

15 december 19.00 uur Wethouder Warris is aanwezig bij de informatieavond over de reconstructie van de Jabbingelaan in d'Ekkelkaamp

15 december 19.30 uur Wethouder van de Kolk is aanwezig bij de opening van het Internetcafe in verzorgingscentrum A-horst in Musselkanaal

17 december 17.00 uur Wethouder Van de Kolk neemt deel aan het kerstbuffet van de leerlingen het Noorderpoortcollege aan de Frankrijklaan in Stadskanaal

18 december 11.00 uur Burgemeester Stavast opent de kerstmarkt op het Stadsplein in Stadskanaal

18 december 12.30 uur Wethouder Van de Kolk is aanwezig bij de kerst-speelin in de Muziekschool in Stadskanaal

18 december 18.00 uur Wethouder Bessembinders is aanwezig bij de bijeenkomst voltooiing A-31 in Schüttorf

19 december 19.00 uur Burgemeester Stavast neemt deel aan de Volkskerstzang in de Kandelaar Kerk in Stadskanaal

20 december 19.00 uur Raad

B. en W.-besluitenlijst d.d. 14 december 2004


01. Gemeentebedrijf,
Onderwerp: Bezwaarschrift van de heer H.W. Nieuwenhuis, ingediend namens de familie Nieuwenhuis, tegen de beslissing van burgemeester en wethouders, inhoudende dat vrijstelling is verleend volgens artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en bouwvergunning is verleend aan mevrouw Rademaker voor het intern verbouwen van een gedeelte van de aangebouwde landbouwschuur tot een kleine kantoorruimte. Besluit:
Het bezwaarschrift ongegrond te verklaren en de bestreden beslissing te handhaven onder reparatie van de vormfout op grond van artikel 6:22 Awb.


02. Gemeentebedrijf,
Onderwerp: Bezwaarschrift van de heer J. Schoemaker, mede ingediend namens een aantal bewoners van het Boerendiep/de Flevolaan, de westvleugel Maarsheerd en de Doopsgezinde gemeente Oost-Groningen tegen de verlening van vrijstelling en bouwvergunning aan zorgcentrum CWOG voor het bouwen van drie appartementsgebouwen op het perceel Maarsdreef langs het Boerendiep, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nummers 10126 en 11279. Besluit:

1. De bezwaren van de buurtbewoners van het Boerendiep/de Flevolaan en de Doopsgezinde Gemeente Oost-Groningen tegen het niet heffen van leges ten behoeve van de bouwaanvraag van Maarsheerd niet-ontvankelijk te verklaren;
2. de overige bezwaren ongegrond te verklaren;
3. het bestreden besluit onverkort te handhaven.

03. Beleid,
Onderwerp: Bezwaarschrift van de heer Kluin tegen het bestemmingsplan "Stadskanaal-kern". Besluit:
Het bezwaarschrift van de heer Kluin tegen het bestemmingsplan "Stadskanaal-Kern"aan te merken als een zienswijze als onderdeel van de inspraakprocedure en deze alsnog hierin mee te nemen.


04. Beleid,
Onderwerp: Opdrachtverstrekking voor het maken van een bestemmingsplan voor het plangebied Stadskanaal Noord. Besluit:
Buro Vijn opdracht te verstrekken voor het maken van een voorontwerp bestemmingsplan voor het plangebied Stadskanaal Noord onder de voorwaarden als beschreven in de offerte van 11 november 2004.


05. Beleid,
Onderwerp: Contract schakelopvang "De Doorstart". Besluit:
Instemmen met het contract voor de schakelopvang "De Doorstart".


06. Beleid,
Onderwerp: Aanmelding Pilot Schakelklassen.
Besluit:

1. Instemmen met voorstel om gebruik te maken van de regeling "pilot schakelklassen";
2. verklaren dat voor 1 maart 2005 een plan van aanpak wordt ingediend;
3. begeleiding uitvoering regeling mandateren aan projectcoördinatie Kansrijk Oost -Groningen/RBOO


07. Beleid,
Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2003 van het Streekhistorisch Centrum. Besluit:
Het jaarverslag en de jaarrekening 2003 van het Streekhistorisch Centrum vast te stellen.


-----------------------

Raadhuisplein 1 Postbus 140 tel (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl bank 67GHQSUVWs-® # f Sdlp

CJOJQJaJ!hî&ÚCJOJQJaJ 28.50.06.428
9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal fax (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal

---- --