Titel: Wensen voor 2005 versieren grootste kerstboom Den Haag e.o.

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 20-12-2004 16:56

Scheveningen, 20 december 2004

WENSEN VOOR 2005 VERSIEREN GROOTSTE KERSTBOOM DEN HAAG e.o.

The Lion King doneert een euro per wens aan het Wereld Natuur Fonds

De grootste kerstboom (15m) van Den Haag en omstreken staat voor het Fortis Circustheater Scheveningen en heeft als thema 'The Circle of Life'. De boom wordt versierd met wensen voor de wereld in 2005 en The Lion King doneert per wens een euro aan een project van het Wereld Natuur Fonds. Het publiek bepaalt mee welk project met de opbrengst van de actie gesteund wordt. Vanmiddag hing Carolina Dijkhuizen van The Lion King samen met andere bekende Nederlanders uit de musicalwereld persoonlijk een wens in deze Wensboom.

De laatste twee weken van het jaar roepen het theaterspektakel The Lion King en het Wereld Natuur Fonds de inwoners van Nederland op hun wens voor 2005 in te leveren (via www.thelionking.nl en www.wnf.nl). Er zijn 10.000 wensen nodig om aan het totaalbedrag van 10.000 euro te komen. De opbrengst van de actie gaat echter verder dan de donatie van geld. Het thema van de Wensboom - 'The Circle of Life'- nodigt het publiek uit stil te staan bij (de dieren en de natuur van) de wereld in 2005 en ieders persoonlijke bijdrage daaraan. De actie loopt tot en met 31 december 2004.

Thema 'The Circle of Life'
Een belangrijk thema van theaterspektakel The Lion King is 'The Circle of Life'. Martine Bijl vertaalde dit toepasselijk in 'Alles Ademt En Leeft'. In The Lion King komen zowel het ritueel van geboorte, dood en wedergeboorte als de cyclus van de natuur aan de orde. Het Wereld Natuur Fonds werkt wereldwijd aan het behoud van de natuur en de bescherming van dieren en planten. Om die reden werken The Lion King en het Wereld Natuur Fonds samen en vragen de komende periode met verschillende activiteiten aandacht voor dier en natuur.

Opbrengst Wensboom
Het publiek kan mee bepalen welk project van het Wereld Natuur Fonds met de opbrengst van de Wensboom gesteund wordt. De drie projecten waarop gestemd kan worden zijn: 'Noordpool: opkomen voor ons klimaat', 'Borneo: bescherming regenwoud en orang oetan' en 'Zuid Afrika: bescherming neushoorn en leeuw'. Het geld komt ten goede aan het project dat de meeste voorkeurstemmen ontvangt. Zowel de opbrengst van de actie als het project waaraan dit wordt besteed, worden begin januari bekend gemaakt.

Madurodam
De Wensboom voor het Fortis Circustheater Scheveningen is de grootste kersboom (15 meter) in Den Haag en omgeving en de op een na grootste kerstboom van Nederland. Ook in Madurodam staat voor de miniatuur versie van het Circustheater een Wensboom. De Wensboom is de grootste boom van deze kleinste stad van Nederland (circa 60 cm hoogte). Echter niet de lengte maar vooral de gedachte achter de boom is van belang en dit maakt de Wensboom hoe dan ook de mooiste boom van Nederland!

Noot voor de redactie,