Provincie Overijssel

Oplossing voor brug Ganzensluis in Kampen

De provincie Overijssel en de gemeente Kampen presenteren aanstaande maandagavond 20 december de mogelijke oplossing voor de fietspaden over het Ganzediep. Uitgangspunt is het mogelijk maken van tweerichtingsverkeer over het noordelijke brugdeel.

Naast de oplossingsrichtingen komen ook de huidige stand van zaken en de planning van de werkzaamheden aan de orde. De informatiebijeenkomst begint om 19.30 uurinhetgemeentehuisvanKampen.

Het voorstel is om het noordelijke fietspad geschikt te maken voor tweezijdig gebruik. De oplossingsrichting komt grotendeels tegemoet aan de eerder geuite wensen van vertegenwoordigers van Kampereiland. Hoe deze oplossing concreet uitgewerkt gaat worden, is mede afhankelijk van de wensen van bewoners en de technische en financiële mogelijkheden. Na verwachting kan het zuidelijke fietspad in deze variant komen te vervallen.

Na het afronden van de werkzaamheden is het de bedoeling dat de provincie het beheer van en de verantwoordelijkheid voor de weg met bijbehorende brug overdraagt aan de gemeente Kampen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel