Ingezonden persbericht


McAfee benoemt Eric F. Brown

tot executive vice president en CFO

Veteraan uit de technologie-industrie verantwoordelijk voor wereldwijde financiën

Amsterdam, 20 december 2004 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag de benoeming bekend van Eric F. Brown tot executive vice president en chief financial officer. Brown, die op 3 januari 2005 bij McAfee in dienst komt, wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de totale, wereldwijde financiën van de onderneming en rapporteert direct aan chairman en CEO George Samenuk.

"Eric heeft uitgebreide ervaring in financiële zaken opgedaan bij een aantal bedrijven uit de technologie-industrie en wij verheugen ons dan ook op de bijdrage die hij ongetwijfeld zal leveren aan de verdere groei van onze omzet en opbrengsten in de komende jaren," aldus Samenuk. "Wij hebben diepe waardering voor het vele harde werk dat zijn voorganger Steve Richards de afgelopen jaren als chief operating officer en CFO in ons bedrijf heeft gestoken en nu hij met pensioen gaat, wensen wij hem uiteraard het allerbeste. Met Eric hebben wij een opvolger gevonden die naar mijn mening van onschatbare waarde zal blijken bij het voortgaande streven naar een operationele pro forma marge van 25% die medio 2005 moet zijn gerealiseerd."

Brown is eerder, van 2000 tot 2004, als president en chief financial officer werkzaam geweest bij Microstrategy, Inc. (Nasdaq: MSTR), een vooraanstaand producent van business intelligence software. Daarvoor heeft hij bij Electronic Arts, ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainment-software, de functie bekleed van division chief financial officer en division chief operating officer. Hij is medeoprichter geweest van het in personalisatiesoftware voor e-business gespecialiseerde DataSage, Inc., waar hij ook de rol vervulde van chief financial officer. Daarnaast is hij in diverse financiële topfuncties werkzaam geweest bij Grand Metropolitan.

"Ik verheug mij op mijn nieuwe functie bij McAfee, een van de grootste namen in de snel groeiende branche van computerbeveiliging en intrusion prevention," zegt Brown. "Ik kan haast niet wachten om van start te gaan en ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de financiële en operationele strategie van McAfee."

Brown is met een MBA-titel afgestudeerd aan de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology, waar hij ook een BS-titel in scheikunde heeft behaald.

Brown wordt bij McAfee de opvolger van chief operating officer en chief financial officer Steve Richards, die aan het einde van dit jaar met pensioen gaat.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Met vriendelijke groet/ kind regards

Jurn Hageman
General Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304332
Fax: +31 20 5304331
Mobile: +31 6 51052439
Email: jurnh@text100.nl
URL: http://www.text100.com

Please note: The Amsterdam office will be closed from Friday December 24th, 2004 , until Monday January 3rd, 2005 for the Christmas holidays.