Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Eerste voorstellen Slotermeerhof

In het gebied Slotermeerhof is sinds de zomer een groep bewoners aan de gang om in coproductie met stadsdeel en Ymere een plan te maken voor de vernieuwing van de buurt. De groep is het nu eens over een eerste stap.

Na flink wat discussie is in de participatiegroep overeenstemming bereikt over de eerste stap voor de nieuwe inrichting van het gebied: de verkavelingsvorm.

Men is het eens geworden over hoe de nieuwe woningen in het gebied komen te staan en hoe hierbij een deel van de bestaande woningen kunnen blijven staan. Dit gaat gebeuren in twee fasen.

Fasen
In de eerste fase worden 88 nieuwe woningen gebouwd en kunnen 11 woningen behouden blijven.

In de tweede fase maken ook deze woningen plaats voor 12 nieuwe eengezinswoningen.

De bouwhoogte is drie lagen tot drie en een halve laag. In de figuur onder dit bericht geven we een eerste impressie van het ontwerp.

Informatieavond
De overeenstemming over de verkavelingsvorm is een grote stap. Momenteel is de participatiegroep bezig om het ontwerp verder in te vullen: hoe gaan we de openbare ruimte inrichten, hoe lossen we het parkeren op, ideeën voor het uiterlijk van de gebouwen. Het streven is om het conceptplan eind januari gereed te hebben.

Na deze bijeenkomst start het officiële inspraaktraject en de vaststelling van het plan door de stadsdeelraad. Zodra het plan is vastgesteld kan begonnen worden met de uitplaatsing van de bewoners in de te slopen panden. Hiervoor is één tot anderhalf jaar nodig.

Dit betekent dat eind 2006 begin 2007 met de sloop en vervolgens met de bouw kan worden begonnen.

Auteur(s):
R. Buwalda