Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 december 2004


Hattem - Politie zoekt getuigen graffitti.

In de nacht van zaterdag op zondag (18/19-12) vonden tussen 22.30-04.00 uur meerdere gevallen van graffiti plaats. Met een spuitbus werd zwarte verf op de nader te noemen
objecten gespoten. Het begon met een streep op de garageboxen tussen nummer 55 en 57 op de Hendrikjesweg, Via het brandgangetje ging men naar de Leigraaf alwaar op een rolluik en vier garageboxen hakenkruizen werden gespoten. Vervolgens waren tenminste zes auto's aan de beurt op de adressen Distelhoeve, De Reest, De Gelder en Reggestraat. Er werden o.a. strepen en krullen op de auto's aangebracht.
De politie verzoekt getuigen van deze vernielingen te reageren middels 0900 8844.


Putten - Inbraak woning.

Op zondagavond (19-12) werd er ingebroken in een woning aan de Harderwijkerstraat.
De dader verschafte zich de toegang door het forceren van een raam. De woonkamer en de slaapkamers werden doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een onbekende hoeveelheid medicijnen tegen migraine en epilepsie, sieraden en een saxofoon.


Putten - Inbraak bedrijf.

Op zondag (20-12) werd er tussen 02.15-03.15 uur ingebroken in een bouwmarkt aan de Stationsstraat. Men hoorde kabaal in het pand en de politie werd gewaarschuwd. Het is onbekend hoe men zich de toegang tot het pand heeft verschaft. Binnen werd een kluis op een steekwagentje vervoerd naar de dienstingang. Aldaar werd geprobeerd de kluis te openen mbv een haakse slijper en een kango.
Er werd niets ontvreemd.


Ermelo - Inbraak woning.

Aan de Kampvelderweg werd er op zondag (19-12) ingebroken in een woning. De dader kwam binnen door een raam van de tuinkamer te forceren. Ontvreemd werden sieraden en
een computerkast met pc. Ter plaatse werd een onbekende donkere auto gesignaleerd.
De politie stelt een onderzoek in.


Nunspeet - Zware luchtbuks in beslag genomen.

De politie heeft zondagmiddag (20-12) een zware luchtbuks met kogeltjes in beslag genomen. Drie jonge mannen in de leeftijd van 23 tot 25 jaar, allen woonachtig te Nunspeet, waren in een buitengebied aan het oefenen met de buks. Wapen en munitie werden in beslag genomen en de drie kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --