Ingezonden persbericht


Persbericht

Winnaars Pim Fortuyn Awards 2004 bekend.

Geert Wilders is door een overweldigende meerderheid gekozen tot "Meest Fortuynlijke Politicus van 2004". De Award voor "Meest Fortuynlijke Opinievormer 2004" gaat postuum naar Theo van Gogh, eveneens met overtuigende voorsprong. Pamela Hemelrijk is de "Meest Fortuynlijke Columniste van 2004". De Awards zijn georganiseerd door de websites www.pimfortuyn.com en www.pim-fortuyn.nl en wordt ondersteund door een organisatiecomité bestaande uit Simon Fortuyn, Marten Fortuyn en Hans Smolders.

In tegenstelling tot vorig jaar worden de Awards niet in het openbaar uitgereikt. Eén van de winnaars, Theo van Gogh, is vermoord en de commissie vindt het daarom niet gepast om de Awards tijdens een feestelijke gelegenheid aan nabestaanden te overhandigen. Voor Geert Wilders kan de organisatie de veiligheid niet garanderen. Er wordt daarom gezocht naar een andere invulling voor de uitreiking.

Ten opzichte van de eerste editie van de Awards, vorig jaar gewonnen door Joost Eerdmans en Prof. Dr. Bob Smalhout, is het aantal stemmen verdubbeld. De Award voor Fortuynist van het Jaar wordt dit jaar niet uitgereikt.

Deze Awards zijn onafhankelijke publieksprijzen die enerzijds een postuum eerbetoon zijn aan Pim Fortuyn en anderzijds een stimulans voor politici, opinievormers, columnisten en personen die het gedachtegoed van Pim Fortuyn op een waardige wijze uitdragen. Dit zijn kandidaten die Fortuyns verdiensten en betekenis voor de Nederlandse democratie onderkennen en begrepen hebben. Wat Pim Fortuyn naliet, is tijdloos en van belang voor de gehele maatschappij.

----------


Ingezonden persbericht