Gemeente Voorschoten

Persberichten - Uitreiking Respect2all-armband door burgemeester Verver en gemeenteraadsleden aan vertegenwoordigers Stichting Assalem en Stichting Mozaïek
Uitgebracht op: maandag 20 december 2004

Burgemeester mw. W.M. Verver Aartsen heeft bij het begin van de Raadsvergadering van 16 december samen met de aanwezigen wethouders en raadsleden armbandjes uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de stichting Assalem en de stichting Mozaïek uit Voorschoten. Hiermee wil zij de gedachten achter het armbandje - het bevorderen van verdraagzaamheid, dialoog, begrip en wederzijds respect ook in Voorschoten onder de aandacht brengen en benadrukken. De keuze om de armbandjes aan de vertegenwoordigers van de Stichting Assalem en de Stichting Mozaïek uit te reiken is ingegeven door het feit dat beide stichtingen zich onder andere inzetten voor de kwetsbare minderheidsgroeperingen in Voorschoten.

De bandjes aan de Imam van de stichting Assalem, de heer M. Bouzzit en de voorzitter van de stichting Mozaïek mw. F. Kirderc zijn uitgereikt door de burgemeester. De wethouders en de raadsleden reikten op hun beurt de bandjes uit aan de andere aanwezigen van beide stichtingen. Het gebaar moet benadrukken dat in Voorschoten de gedachten achter het oranje gekleurde armbandje van harte wordt ondersteund en actief in de praktijk wordt toegepast. De vertegenwoordigers van beide stichtingen gaven aan verheugd te zijn met het initiatief en de gedachten achter het armbandje van harte te ondersteunen.

Nadere informatie over Respect 2 All is te vinden op www.respect2all.nl


- einde bericht -