Ingezonden persbericht


ABECON eerste gecertificeerde FileMaker 7-ontwikkelaar van Nederland

"Gegarandeerd maximaal rendement uit FileMaker-licentie"

Utrecht, 20 december 2004 - ABECON heeft als eerste Nederlandse software-ontwikkelaar het FileMaker 7-certificaat behaald. De eerste twee softwaredeskundigen van ABECON hebben met goed gevolg de FileMaker 7-opleiding afgerond.

FileMaker biedt sinds september 2004 het FileMaker 7-opleidingsprogramma. Het doel van de opleiding is ontwikkelaars vertrouwd te maken met de nieuwe mogelijkheden die FileMaker 7 biedt. Deelnemers die de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een FileMaker 7-ontwikkelaarscertificaat dat klanten garandeert dat hun ontwikkelaar terzake kundig is en het maximale uit hun investering in FileMaker-software haalt.

Niels van Golden, FileMaker-unitdirecteur bij ABECON, zegt: "Wij zijn verheugd dat onze FileMaker-expertise met dit certificaat wordt ondersteund. Wij hebben ons relatiebeheersysteem, TotalOffice 5, ook in FileMaker 7 ontwikkeld. Met dit certificaat zijn onze klanten verzekerd dat zij voor FileMaker 7-kennis bij ABECON aan het juiste adres zijn."

Het examen
Het examen toetst kandidaten op de basiskennis die vereist is om FileMaker 7-oplossingen te ontwikkelen en omvat de gehele FileMaker 7-productreeks: FileMaker Pro 7, FileMaker Developer 7, FileMaker Mobile 7, FileMaker Server 7 en FileMaker Server 7 Advanced. Meer informatie biedt www.filemaker.nl/certification.

ABECON Groep B.V.
ABECON, een Nederlandse onderneming, is in 1979 opgericht en gevestigd in Huizen. Er zijn 60 mensen werkzaam. Het bedrijf biedt op automatiseringsoplossingen op basis van FileMaker en Microsoft en heeft haar 25-jaar ervaring gebundeld in de Projectwijzer: aan de hand van deze leidraad levert ABECON projecten altijd op tijd, binnen budget en werkend op.

De groep is verdeeld in ABECON Informatiesystemen (totaaloplossingen), ABECON Business Software Amsterdam (levert internationale bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft's Business Solution Navision), ABROGO Automatisering (softwareproducten voor multimedia), ABRAVO Automatiseringssystemen (software voor prefabricage bouw), AS-PLUS Software (financiële en administratieve software), NAVICON (Microsoft's Business Solution Navision) en RoutePlus (ontwikkeling van route informatiesystemen). Meer informatie: www.abecon.nl of informatiesystemen@abecon.nl.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publicatie en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39