Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 20 december

Alkmaar 20-12-2004 - 15.30 uur

Motorrijder gewond na aanrijding

Alkmaar, zondag 19 december 2004.

Zondagmiddag raakte een 26-jarige motorrijder uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Martin Luther Kingweg. Hij reed over de kruising met de Huiswaarderweg toen hij werd aangereden door een vrachtwagen bestuurd door een 28-jarige man uit Italië. Volgens getuigen had deze bestuurder het rode verkeerslicht genegeerd. Bij de aanrijding raakte de motorrijder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. De vrachtwagen chauffeur is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed alcohol

Alkmaar, zondag 19 december 2004.

Zondagavond werd een 57-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op de Karinthiëstraat. Getuigen hadden gezien dat de vrouw daar reed als bestuurder van een personenauto terwijl bij de controle bleek dat zij alcohol had gedronken. Deze getuigen hielden de bestuurster aan. Tijdens het verdere onderzoek blies zij 825 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het grote hoeveelheid alcoholgebruik werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Korte tijd later werd op de Voormeer in Alkmaar een 44-jarige man uit Breda aangehouden. Getuigen hadden gezien dat deze man kort daarvoor met zijn auto de parkeergarage Karperton uit was gereden. Bij controle bleek dat ook deze man alcohol had gedronken. Hij blies 760 ug/l. Ook in dit geval werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Man gewond na vechtpartij

Egmond aan Zee, zondag 19 december

Zondagavond raakte een 31-jarige man uit Egmond aan Zee gewond nadat hij bij een vechtpartij betrokken raakte. Deze vechtpartij vond plaats op de Voorstraat ter hoogte van de Julianastraat. Het slachtoffer kreeg van een tot nu toe onbekende jongen een aantal slagen tegen het hoofd en kwam vervolgens ten val. Volgens zijn eigen zeggen is het slachtoffer ongeveer 10 minuten buiten bewustzijn geweest. Toen hij weer bij kennis kwam was de dader gevlogen. Het slachtoffer is voor de behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de aanleiding voor de vechtpartij is geweest is vooralsnog niet duidelijk geworden.

Drie mannen aangehouden na inbraak winkel

Heerhugowaard maandag 20 december 2004.
In de nacht van zondag op maandag werden drie mannen van 17, 21 en 23 jaar, allen afkomstig uit Heerhugowaard aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat zij mogelijk betrokken waren geweest bij een inbraak in een winkel aan de Middenwaard. Van deze winkel was een ruit van een toegangsdeur vernield. Getuigen zagen dat de drie mannen kleding uit de winkel haalden en vervolgens wegreden in een auto. Deze auto werd kort daarop gesignaleerd op een parkeerterrein aan de Beukenlaan. Twee van de drie verdachten zaten in de auto en werden ter plaatse aangehouden. De derde verdachte werd kort daarop in zijn woning aangehouden. Allen zijn voor nader onderzoek ingesloten.