Provincie Overijssel

'Kwartiermaker' aan de slag met welzijnsinstanties

'Kwartiermaker' drs. Jaap Geerlof is van start gegaan met zijn werk voor de provinciale steunfunctie welzijn. Die moet heringericht worden. De kwartiermaker moet met alle betrokken instellingen een akkoord bereiken over de uitvoering van de nota Sociale Actie.

Jaap Geerlof, directeur van B&A uit Den Haag, zal samen met Spil Adviesgroep, Equivalent, Servicecentrum Vrijwilligerswerk Overijssel, Sportraad, Steunpunt Minderheden Overijssel, Arcon en de Overijsselse Bibliotheekdienst (projectbureau Kulturhusen) op 1 april 2005 een overeenkomst moeten presenteren.

Bezuiniging
De herinrichting volgt op de zogeheten Takendiscussie binnen de provincie, die leidt tot bezuinigingen op welzijn en integratie (voor de zorgsector wordt vooralsnog een apart spoor gevolgd). Verder spelen verzakelijking bij alle subsidierelaties ('Stroomlijning en sturing') en de moeilijke positie van Spil een rol.

D it najaar heeft adviesbureau Berenschot een advies uitgebracht over deze herinrichting. Op basis daarvan hebben GS het programma van eisen vastgesteld als kader voor de steuninstellingen. Provinciale Staten hebben daar nog hun opvattingen aan toegevoegd. Volgend voorjaar bespreken zij de intentieovereenkomst.

Lees meer over Sociale Actie

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel