Fontys


Fontys Eindhoven door oplichters gedupeerd

Vier jongeren hebben vorige week onder valse voorwendselen Eindhovenaren geld afgetroggeld. Zij beweren bij Fontys Hogescholen te studeren en vragen hulp bij een studieproject. Op deze manier weten ze mensen hun girorekening en handtekening afhandig te maken. De jongelui zijn geen Fontysstudenten en Fontys adviseert iedereen die deze personen aan de deur krijgt de politie te informeren. maandag 20 december 2004 door
De groep werkt in wisselende samenstelling; soms is het een jongen alleen, soms bestaat de groep uit drie jongens en een meisje. Ze beweren te studeren bij Fontys aan de opleiding Marketing Management en zeggen kans te maken op een baan als ze honderd items verkopen. Deze variëren van mode en tijdschriften tot levensmiddelen. Ze laten mensen een formulier tekenen waarmee later zeven tot tien euro van de bankrekening wordt afgeschreven. Op het formulier staat de naam van een Maastrichts bedrijf. Deze firma is echter niet als colportagebedrijf ingeschreven bij de Kamer van koophandel.

Soortgelijke oplichterspraktijken waarbij de naam van Fontys Hogescholen is misbruikt, hebben zich de afgelopen maanden ook voorgedaan in Sittard, Venlo, Roermond en Geleen. Fontys Hogescholen adviseert iedereen die jongeren met een soortgelijk verhaal aan de deur krijgt om contact op te nemen met de politie. Fontys zelf heeft zowel in Limburg als in Eindhoven aangifte gedaan bij de politie.