Persberichten maandag

's-Hertogenbosch 20-12-2004

TE VEEL GEDRONKEN

Den Bosch Aan de Wolvenhoek heeft de politie zondagavond een 42-jarige automobilist uit Berghem aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Hij was betrokken bij een aanrijding met een andere personenauto. De man moest een blaastest ondergaan, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hierop is hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Inmiddels is hij in vrijheid gesteld.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Schoolstraat in Rosmalen een 28-jarige man uit Rosmalen aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man reed terwijl hij een rijverbod had. Hij voldeed niet aan een stopverbod van de politie, waarop hij in de Schoolstraat werd klemgereden en is aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie aan de Sint Janssingel een 54-jarige man uit Den Bosch aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man reed met zijn auto een parkeervak uit. Toen hij de politie aan zag komen, reed hij terug het parkeervak in, waarop hij uitstapte. Toen de politie hem aansprak, roken ze een alcoholgeur, waarop ze hem hebben laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

Aan de Parade in Den Bosch heeft de politie maandagochtend vroeg een 30-jarige automobiliste uit Den Bosch aangehouden die te veel gedronken had. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Zij kwam de politie-auto tegemoet rijden, zonder verlichting aan. Bij controle bleek dat ze met drank op achter het stuur zat. De vrouw is in vrijheid gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Den Bosch In een winkel aan de Hoge Steenweg is zondagmiddag een 30-jarige man uit Den Bosch aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal. Hij wordt verdacht van het stelen van geneesmiddelen ter waarde van ongeveer 5 euro. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld. De man heeft een ontzegging gekregen voor de toegang van de winkel voor een jaar.

FIETSDIEVEN AANGEHOUDEN

Den Bosch Aan de Havendijk in Den Bosch zijn maandagochtend een 33-jarige vrouw uit Den Bosch en een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van een fiets vanaf de Aartshertogenlaan. Een collega heeft in zijn vrije tijd de melding gedaan, waarop beiden aangehouden kon worden. De gestolen fiets was van de collega. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Biezenmortel Een 19-jarige Helvoirtse automobiliste is in de nacht van zondag op maandag betrapt op het rijden onder invloed. Ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel.

Vught Een 58-jarige automobilist uit Vught is zondagavond op de N65 bij Vught betrapt omdat hij te diep in het glaasje gekeken had. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

Haaren - In een woning aan de Tempeliersdal is een 46-jarige man uit Den Bosch aangehouden voor huisvredebreuk. De 43-jarige bewoonster had de politie gebeld omdat haar ex-man de woning niet wilde verlaten ondanks haar verzoek. Ook bij de komst van de politie wilde hij niet gaan, waarop hij is aangehouden. De man is in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Uden De politie heeft zondagmiddag een 17-jarige inwoner van Uden aangehouden in zijn woning. De jongen wordt er van verdacht eerder die middag een 13-jarige plaatsgenoot op de Markt in Uden in zijn gezicht geslagen te hebben. Het slachtoffer liep diverse breuken in het gezicht op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Waarom de verdachte het slachtoffer sloeg is nog onduidelijk. De verdachte is inverzekeringgesteld.

GEWAPENDE OVERVAL

Uden - In een winkel aan de Sint Janstraat in Uden is maandagochtend een gewapende overval geweest. De politie heeft na de melding de omgeving afgezocht naar de verdachte, maar heeft hierbij niemand aangetroffen die aan het signalement voldeed.
Rond kwart voor negen kwam een man buiten op het personeel van de winkel af. Het personeel was achter het pand (aan de Meester van Coothstraat) bezig bij een bedrijfsauto. De man dreigde met een vuurwapen. Hij droeg een bivakmuts en een donkere jas. De man een onbekend geldbedrag uit de bedrijfsauto, waarop de dader is gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. De politie wil graag in contact komen met een vrouw die de collegas opmerkzaam maakte op een verdachte situatie, rondom de Petruskerk. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

HENNEPKWEKERIJ VERNIETIGD

Veghel - Op een zolder in een pand aan de Kruisstraat heeft de politie maandag een hennepkwekerij opgerold, die uit 354 hennepplanten bestond. De planten zijn vernietigd. Alle goederen zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten. De verzegeling in de meterkast was beschadigd. De 44jarige bewoner is aangehouden voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITI

Oss Een 16-jarige jongen uit Oss is maandagmiddag aangehouden op de Valkstraat in zijn woonplaats. De jongen wordt verdacht van het spuiten van graffiti op een gebouw in die straat. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN STEELT DENNENTAKKEN

Oss Een 52-jarige Ossenaar is zondagmiddag aangehouden op de Macharenseweg in Oss. De politie betrapte de man toen hij van een dennenboom enkele takken afknipte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VROUW RIJDT ONDER INVLOED EN IS LASTIG

Oss Een 28-jarige Osse automobiliste is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Hertogensingel in haar woonplaats. Getuigen belden de politie, omdat de vrouw opvallend langzaam en slingerend reed. Op de Hertogensingel gaf de gewaarschuwde politie haar een stopteken. De vrouw werkte vervolgens niet goed mee aan een eerste ademtest. Vervolgens probeerde de vrouw weg te lopen en beledigde de agenten. Ze is aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees uit dat ze ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg diverse processen-verbaal en een rijverbod.

VROUWEN GEWOND BIJ AANRIJDING DOOR BEVROREN RAMEN

Mill Twee vrouwen uit Mill, een 28-jarige bestuurster van een auto en de 45-jarige inzittende van die auto, zijn zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoogstraat in Mill. De vrouwen hadden vermoedelijk de ruiten van hun auto niet voldoende schoon gemaakt, waardoor ze nog bevroren waren. Ze reden tegen de stilstaande auto van een 75-jarige man uit Mill aan. Die auto stond rechts langs de Hoogstraat geparkeerd. De 45-jarige vrouw droeg geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit Ze liep een hoofdwond op. Beide dames zijn overgebracht naar het ziekenhuis.