Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 20 december 2004

GN-IX sluit belangrijk contract met ADIX Hosting BV

De Groningen Internet Exchange (GN-IX) heeft een belangrijk contract gesloten met het Groningse bedrijf ADIX Hosting BV. Het contract betreft het faciliteren van ADIX in de 3e locatie van GN-IX in Groningen, het SIG-Telehouse (voormalig Tyco gebouw).

ADIX is een jong, snel groeiend bedrijf dat zich toelegt op het bieden van zgn. housing en hosting diensten aan bedrijven en instellingen. Mede directeur Jasper Wiersema van ADIX zegt heel blij te zijn met dit contract: De behoefte om computerapparatuur en (web)servers in een professionele, volledig redundante omgeving onder te brengen neemt snel toe. Een duidelijke tendens is dat bedrijven hun eigen equipement bij voorkeur niet al te ver weg van de hoofdvestiging willen onderbrengen. Het SIG-Telehouse behoort tot de allerbeste co-locatie voorzieningen ter wereld. Met deze toplocatie en een directe koppeling op de steeds groter wordende infrastructuur van GN-IX, kunnen wij op alle niveau´s internationaal concurreren , aldus Wiersema.

SIG-Telehouse is voor GN-IX een volledig nieuwe vestiging. Naast de Zernikeborg en de Rekenhal heeft GN-IX in november jl. daar haar deuren geopend. Volgens Bix Jacobse, directeur van GN-IX, is deze locatie ideaal geschikt voor bedrijven, zoals ADIX, die zich richten op managed hosting activiteiten. Het beeld dat er geen goede housing en hosting voorzieningen in Noord-Nederland zouden zijn, wordt onder andere met de hoogwaardige diensten van ADIX volledig rechtgetrokken , aldus Jacobse.


1f52552.gif

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jasper Wiersema van ADIX Hosting BV tel. 050 549 69 13 en/of buiten kantooruren mobiel: 06 246 372 02 of Bix Jacobse van GN-IX tel. 050 363 84 00.