Politie Zaanstreek-waterland


09:05 15-OKT-04
WORMERVEER, CARRY VAN BRUGGENSTRAAT

Negen personen aangehouden na tip drugshandel

Bij een inval in een woning aan de Carry van Bruggenstraat heeft de politie vrijdagavond de 46-jarige bewoner van het pand aangehouden op verdenking van drugshandel. De in de woning aangetroffen drugs -ongeveer 50 zakjes speed, 16 wikkels cocaïne, een kleine hoeveelheid weed en ongeveer 360 XTC pillen- werd in beslag genomen. Ook de auto van de verdachte werd in beslag genomen. Op het moment van de inval waren er nog zes andere personen, in de leeftijd van 18 tot 24 jaar uit Wormer, Spijkerboor, Amsterdam en Markenbinnen, in de woning aanwezig. Zij werden allemaal aangehouden op verdenking van het kopen van drugs. Voorafgaand aan de inval werden in de omgeving van de woning een 21-jarige man uit Wormerveer en een 21-jarige man uit Wormer aangehouden. Zij hadden kleine hoeveelheden drugs bij zich en worden ervan verdacht deze bij de 46-jarige hoofdverdachte te hebben gekocht. De politie startte het onderzoek begin december onder andere naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem.

19:30 19-DEC-04
PURMEREND, DUBBELE BUURT

Jongens aangehouden voor brandstichting

De politie heeft twee Purmerenders van 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Een buurtbewoner zag een aantal jongeren in een pand in aanbouw staan en waarschuwde de politie.
In het pand constateerde de politie lichte brandschade. Kort daarna werden in de omgeving de twee verdachten aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en later die avond overgedragen aan hun ouders.

20:29 19-DEC-04
PURMEREND, JAN PALACHSTRAAT

Verdachten woninginbraak aangehouden

Nadat een bewoner van de Jan Palachstraat bij thuiskomst twee inbrekers had overlopen, heeft de politie op de Verzetslaan twee mannen aangehouden. De bewoner waarschuwde de politie toen hij een man uit een raam van zijn woning naar buiten zag klimmen. De politie startte direct een zoektocht in de omgeving, en kort daarna zagen agenten een man een steeg in rennen bij het Naardermeer. De agenten zetten te voet de achtervolging in, maar verloren de man uit het oog. Intussen werden door andere collega's de mogelijke vluchtwegen afgezet. De twee verdachten, een 20 en een 22-jarige Purmerender, werden vervolgens op de Verzetstraat aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun auto werd in beslag genomen. Het duo werd in verzekering gesteld.

21:18 19-DEC-04
WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Geweld bij verkeersconflict

Bij een verkeersconflict heeft een onbekend gebleven automobilist een vloeistof, vermoedelijk pepperspray, in het gezicht gespoten van een 51-jarige automobilist uit Assendelft. Het slachtoffer werd op de Provincialeweg gesneden door een rode auto. Dit leidde tot een conflict tussen beide bestuurders op een verderop gelegen vluchthaven. Daarbij spoot de onbekende bestuurder met een spuitbus in het gezicht van het slachtoffer, en reed vervolgens weg. De gewaarschuwde agenten verleenden het slachtoffer eerste hulp waarna de behandeling werd overgenomen door het gearriveerde ambulancepersoneel. De vrouw en kinderen die bij het slachtoffer in de auto zaten bleven ongedeerd. De politie verzoekt getuigen te bellen met politiewijkteam Wormerveer/Wormerland via 0900-8844.

10:58 20-DEC-04
NOORDBEEMSTER, JISPERWEG

De eigenaar van een aantal schapen meldde bij de politie dat hij donderdagochtend drie van zijn dieren dood in de sloot had gevonden. Twee andere schapen raakten zo ernstig gewond dat zij moesten worden afgemaakt. De eigenaar vermoedt dat zijn dieren door honden de sloot in zijn gejaagd. Dat moet in de nacht van dinsdag op woensdag zijn gebeurd. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met politiewijkteam Beemster/Zeevang via 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-201204

18:15-20:00 18/19-DEC-04
ZAANDAM, ZUIDDIJK

Onder invloed

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zaterdag- en zondagavond een alcoholcontrole op diverse wegen in Zaanstad. Op de Zuiddijk in Zaandam en de Dubbele Buurt in Wormerveer werden twee automobilisten aangehouden. Een 47-jarige vrouw uit Zaandijk had de alcohollimiet anderhalf keer overschreden en een 38-jarige man uit Krommenie had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. In totaal werden 177 bestuurders gecontroleerd.
Op de Peperstraat in Zaandam hielden agenten van het wijkteam zondagochtend een 37-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

21.45-04:15 18/19-DEC-04
PURMEREND, DIVERSE WEGEN
EDAM, EGBERT SNIJDERPLEIN/N244
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Twee keer achter elkaar met drank op in de auto


Agenten hebben zaterdagavond tot twee keer toe een 42-jarige man uit Hoofddorp aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De automobilist liep op het Egbert Snijderplein in Edam voor de tweede keer tegen de lamp nadat hij even daarvoor op de N247 ook al was aangehouden. Hij was ondanks zijn vier uur durend rijverbod toch weer de weg gegaan. De tweede keer werd zijn rijbewijs ingevorderd. Dezelfde avond werd op de N244 een 34-jarige man uit Edam aangehouden die ruim drie keer zoveel drank op had als toegestaan en bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Voor beide zaken werd proces-verbaal opgemaakt. In de nacht van zaterdag op zondag werden op diverse wegen in Waterland en Purmerend alcoholcontroles gehouden. In totaal werden op de Laan der Continenten, Gedempte Where in Purmerend, het Egbert Snijderplein en de N244 in Edam en de N247 in Broek in Waterland 485 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. In totaal werden zeven bestuurders aangehouden.

Daarnaast werden op de Van IJsendijkstraat, de Edisonweg, de Verzetslaan en het Tramplein in Purmerend en de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster door vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam nog eens 248 bestuurders aan de kant gezet. Eén automobilist, een 22-jarige Purmerender had teveel gedronken. Hij had twee keer zoveel drank op als toegestaan en werd aangehouden op de Verzetslaan.

Zaterdagochtend werd op de Edisonweg een 68-jarige man uit Purmerend aangehouden. Agenten zagen de bestuurder over de N244 slingeren en zetten hem aan de kant voor nadere controle. De man rook sterk naar alcohol en was nogal onvast ter been. De Purmerender had tweeëneenhalf keer de alcohollimiet overschreden en had daarnaast ook medicijnen geslikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uren.


13:30-15:00 18-DEC-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT
22 overtreders tijdens verkeerscontrole
Zaterdagmiddag werd op de Hoofdtocht in Zaandam een verkeerscontrole gehouden. In totaal 22 bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij in overtreding waren.Twee automobilisten kregen een boete van E 140, 00 voor niet handsfree bellen. Negen inzittenden zonder gordel, tien hardrijders (de snelste reed 74 km per uur) en een bestuurder die de ramen van zijn auto met folie had beplakt, werden eveneens bekeurd.

18/19-DEC-04
BEETS, PROVINCIALEWEG N247
30 km per uur te hard
Afgelopen weekend werden op de Provincialeweg N247 in Beets, de Jaagweg en de N244 in Purmerend snelheidscontroles gehouden. Op de Jaagweg reed zaterdagmiddag één op de tien bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. In Beets reden zaterdagochtend enkele tientallen automobilisten te hard. De hoogste snelheid bedroeg 101 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Zo'n 1500 voertuigen passeerden de controle. Op de N244 (100 km per uur) in Purmerend reden zondagochtend slechts enkele bestuurders te hard, het overtredingspercentage was lager dan één procent. De hoogste snelheid bedroeg 131 km per uur.

18-19-DEC-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Weinig hardrijders

Op diverse wegen in Zaanstad werd afgelopen weekend op snelheid gecontroleerd. Op de Provincialeweg N515 in Wijdewormer reed slechts één op de honderd automobilisten harder dan de toegestane 80 km per uur. Enkele honderden voertuigen passeerden de radarauto. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur. Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam reed zaterdagochtend één op de vijftig bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 71 km per uur. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum was het overtredingspercentage iets hoger. De meeste hardrijders waren zondagochtend te vinden op de Nauernaseweg in Assendelft. Bijna zeven procent van de bestuurders hield zich niet aan de snelheid (80 km per uur). In Assendelft werd van zo'n vijfhonderd weggebruikers de snelheid gemeten.


---- --