Gemeente Voorburg-Leidschendam


Toneman Koninklijk Onderscheiden

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 20 december 2004
---

Op zondag 19 december heeft de wethouder Kunst en Cultuur (c.a.) van Leidschendam-Voorburg, mevrouw mr. C.M. Zwartepoorte, na afloop van een feestelijk jubileumconcert aan de heer L.H.J. Toneman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In 1974 was de heer Toneman een van de initiatiefnemers, die de stichting Cultureel Contact Prinsenhof hebben opgericht. Het doel van de stichting is het organiseren van concerten en kamermuziek uitvoeringen.

Met een feestelijk jubileumconcert werd zondagavond het 30 jarig bestaan van de Stichting gevierd. De heer Toneman legt na 30 jaar zijn functie als secretaris neer.
Naast de gebruikelijke secretariaatswerkzaamheden voor de stichting heeft de heer Toneman een belangrijk aandeel bij de organisatie van de concerten, zoals de programmering, persberichten en brochures met het seizoensprogramma.

Medio zeventiger jaren heeft hij zich ingespannen voor de plaatsing van een nieuw pijporgel in de kerk waar de concerten plaatsvinden. In 1976 werd dit orgel in gebruik genomen. In de jaren zeventig organiseerde hij , samen met de voorzitter, drie concerten van het Residentie Orkest in sporthal De Fluit in Leidschendam. De heer Toneman is onmiskenbaar een stuwende kracht van de stichting Cultureel Contact Prinsenhof.

Naast zijn werkzaamheden voor de stichting is hij tevens al meer dan dertig jaar, vrijwillig, bibliothecaris van het Paus Johannes koor. In die functie verzorgt hij met grote zorgvuldigheid de mappen met de zangpartijen die voor de betreffende viering nodig zijn. Het zangkoor en de dirigent maken dankbaar gebruik van zijn grote repertoire kennis.