Gemeente Bergschenhoek

Werkzaamheden wegen en groenvoorzieningen
Er wordt in Bergschenhoek momenteel op diverse locaties druk aan het onderhoud van wegen en groenvoorzieningen gewerkt. Voor de kerstdagen zullen naar verwachting de werkzaamheden aan de Oosteindseweg, de Moerasvaren en Rottekade zijn afgerond.

Met de volgende onderhoudswerkzaamheden is inmiddels gestart of wordt binnenkort gestart:
Vissenwijk: Nog voor de kerstdagen wordt begonnen met de onderhoudswerkzaamheden in de Vissenwijk. De werkzaamheden betreffen het plaatselijk herbestraten van de weg en het snoeien en renovatie van de groenvoorzieningen. In de week van 13 december is gestart met het rooien van beplantingen. Gelijktijdig wordt begonnen met de plaatselijke herbestrating. De werkzaamheden in de Vissenwijk zullen naar verwachting tot medio april 2005 duren.

Voetpad Berkelseweg: Inmiddels is ook begonnen met het herbestraten van het voetpad langs de Berkelseweg tussen de Kerkstraat en de Maria Enzersdorflaan. Dit werk is naar verwachting voor februari 2005 gereed.

Bergweg-noord (fase 2) en Europasingel: Vanaf 17 januari gaat gewerkt worden aan de Bergweg-Noord tussen de Boterdorpseweg en Bergweg-Noord nr. 60. Ook wordt in dezelfde periode de Europasingel tussen de Ds van Couwenhovelaan en de Bergweg-Noord herbestraat. Tijdens de uitvoering zullen de wegvakken alleen voor direct aanwonenden, hulpdiensten en openbaar vervoer toegankelijk zijn. Het doorgaande verkeer zal met borden worden omgeleid. Ook het fietsverkeer op de Bergweg-Noord zal worden omgeleid. De werkzaamheden zullen naar verwachting ca. 2 maanden duren.

Zwaluwlaan e.o.: Vanaf half februari wordt gestart met werkzaamheden aan de achterpaden tussen de Zwaluwlaan en de Ds van Couwenhovelaan. De werkzaamheden bestaan uit renovatie van de beplanting en herbestrating. Vooruitlopend daarop zal Eneco op enkele plaatsen de gasleiding vervangen. Het herbestraten en groenwerk gaat naar verwachting ca. 2 maanden duren.

Vanaf half februari zal in de achterpaden tussen de Zwaluwlaan en de Ds van Couwenhovelaan onderhoud worden uitgevoerd aan de beplanting en de bestrating. Vooruitlopend daarop zal Eneco op enkele plaatsen de gasleiding vervangen. Het bestratingswerk en groenwerk gaat naar verwachting ca. 2 maanden duren.

Gezien de periode van het jaar is zowel de start als de duur van de uitvoering van de diverse projecten enigszins onzeker. Eventuele uitloop is goed mogelijk.
De bewoners van de genoemde wegen worden middels zogenaamde bewonersbrieven over de details geïnformeerd.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2004 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 20 december 2004 - Techniek Aralto ICT