Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

20-12-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---

Media accreditatie voor ministeriële bijeenkomsten in het kader van het Luxemburgse EU-voorzitterschap

Media accreditatie voor bijeenkomsten in Luxemburg via - www.eu2005.lu

Het Groothertogdom Luxemburg zal het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleden vanaf 1 januari tot 30 juni 2005.

Vanaf 16 december 2004 unnen verzoeken voor media-accreditatie voor bijeenkomsten die voor volgend jaar in Luxemburg op het programma staan on-line ingediend worden via de website van het Luxemburgse voorzitterschap - www.eu2005.lu. Dit stelt u in staat om accreditatie aan te vragen voor alle informele ministeriële bijeenkomsten en andere vergaderingen die in Luxemburg gehouden worden tijdens de 6 maanden dat Luxemburg het voorzitterschap bekleedt van de Raad van de Europese Unie.

Leest u alstublieft eerst zorgvuldig de instructies voor de accreditatie voordat u het on-line aanvraagformulier invult.

U dient zich in te schrijven voor alle bijeenkomsten die u in Luxemburg wenst bij te wonen. Aangezien een veiligheidstoestemming verleend moet worden, kunnen late aanvragen niet altijd gehonoreerd worden. Wij raden u daarom aan om de accreditatie ruim van te voren aan te vragen.

Als uw accreditatieverzoek ingewilligd en bevestigd is, zullen de accreditatiebadges per bijeenkomst uitgedeeld worden op de plaats waar die bijeenkomst gehouden wordt, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. De toegang voor de media tot het perscentrum zal strikt beperkt worden tot geaccrediteerde personen.

Volledige informatie over het voorzitterschap en de dienstverlening aan de media zal in de laatste week van december 2004 beschikbaar zijn.

Vanaf 16 december 2004, kunnen verzoeken voor media-accreditatie voor bijeenkomsten die voor volgend jaar in Luxemburg op het programma staan online ingediend worden via de website van het Luxemburgse voorzitterschap- www.eu2005.lu.

De website van het voorzitterschap - www.eu2005.lu zal in eerste instantie alleen gebruikt worden voor de media-accreditatie voor bijeenkomsten in Luxemburg. Volledige informatie over het voorzitterschap zal beschikbaar zijn als de site formeel van start gaat eind december 2004.

Als u vragen hebt over de accreditatie voor de media, kunt u contact met ons opnemen via:- accreditation@eu2005.lu.

http://www.eu2004.nl/20041220-123830-G