ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV

S&P RatingsXpress geïntegreerd in AC CompanyMaster ...

S&P RatingsXpress geïntegreerd in AC CompanyMaster voor verbeterde Basel II oplossing voor gegevensbeheer van kredietrisico's

NEW YORK, December 20/PRNewswire/ -- Asset Control, een vooraanstaand leverancier aan de financiële sector van dataintegratie-oplossingen m.b.t. investeringsinformatie kondigde vandaag aan dat de informatie over kredietrapporten van Standard & Poor's die door S&P RatingsXpress wordt aangeleverd, nu geïntegreerd is in AC CompanyMaster.
RatingsXpress is een op maat gemaakte dienstverlening die gedetailleerde kredietrapporten levert over zowel emittenten als uitgiften. Geïntegreerd in AC CompanyMaster is het een heel efficiënte manier om huidige informatie en historische trends te verzamelen en te controleren om te voldoen aan het Basel II kredietrisico en om het kredietrisicobeheer van de tegenpartij te kennen.

'Kredietrisicoanalyse en -controle hangen af van betrouwbare en tijdige rapporten. S&P is een leider op dit gebied en we zijn verheugd dat we de volledige reeks waardevolle en flexibele gegevensdienstverlening kunnen integreren,' zei Ken Payne, verkoops- en marketingdirecteur bij Asset Control.

S&P RatingsXpress is verkrijgbaar volgens verschillende inschrijvingsmogelijkheden: Global Issuers, Structured Finance en US Public Finance. De gegevens zijn verkrijgbaar volgens verschillende leveringsfrequenties, waaronder real-time evenals eenmalige historische kredietrapporten.

'Voor ons is het een absolute prioriteit om onze klanten ondersteuning te bieden bij de snelle integratie van RatingsXpress. Dankzij de samenwerking met Asset Control zijn de kredietrapporten van Standard & Poor's nu onmiddellijk beschikbaar voor onze gebruikers binnen AC CompanyMaster,' aldus Krishna Biltoo, managing director van Standard & Poor's. 'We zijn tevreden over het resultaat van de integratie en kijken ernaar uit om onze gezamenlijke klanten ondersteuning te bieden.'

AC CompanyMaster

AC CompanyMaster verzamelt en controleert, consolideert en reinigt, en biedt gebruikerstoegang en manipulatie van een volledige reeks kredietgerelateerde gegevens waaronder referentiegegevens van de emittenten, wettelijke eenheidshiërarchieën, gegevens over kredietkoersen en kredietrapporten, zowel van leveranciers als uit eigen gegevens. AC CompanyMaster is een configuratie van de modulaire structuur van het AC Plus gegevensbeheer en kan gemakkelijk uitgebreid worden naar andere soorten gegevens - zoals gegevens over instrumenten, prijzen en tegenpartijen - en kan gemakkelijk aangepast worden van een afdelings- naar een bedrijfsoplossing. Voor bijkomende informatie over AC CompanyMaster of om een klant te bezoeken waar het al wordt gebruikt, kunt u contact opnemen met
info@asset-control.com.

Over Asset Control

Asset Control biedt bedrijven uit de financiële sector een gecentraliseerd gegevensbeheer via een hele reeks in-house en uitbestede opties. Gebruikers hebben keuze uit ontwikkelde tools, alles-in-één softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun investeringsgegevens te optimaliseren voor een betere efficiëntie, kostenbeheer, verminderd operationeel risico en een verhoogde waarde van hun gegevens.

De productenreeks van Asset Control is afgeleid van de robuuste en betrouwbare AC Plus modulaire structuur en omvat gegevensoplossingen voor marktrisico's, kredietrisico's van tegenpartijen, investeringsdata, onderzoek en bedrijfsacties evenals globale gegevensnetwerken en -beheer. Deze oplossingen verwerken gegevens van leveranciers en in-house-systemen en verzamelen, valideren, normaliseren en consolideren gegevens in een gereinigde gegevensset, de 'golden copy', voor bedrijfsgebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered en Union Investment, en een belangrijke energiegroep die wereldwijd actief is.
Asset Control werd opgericht in 1991 en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie, surft u naar www.asset-control.com.

Over Standard & Poor's

Standard & Poor's is een afdeling van The McGraw-Hill Companies (NYSE:MHP) en is 's werelds belangrijkste leverancier van onafhankelijke kredietrapporten, indexcijfers, risico-evaluatie, investeringsonderzoek, gegevens en taxaties. Standard & Poor's, met ongeveer 6000 werknemers in 21 landen, maakt deel uit van de wereldwijde financiële infrastructuur en heeft meer dan 140 jaar een leidende rol gespeeld in het aanleveren van onafhankelijke standaarden die investeerders nodig hebben om betere
investerings- en financiële beslissingen te kunnen nemen. Voor bijkomende informatie, surft u naar www.standardandpoors.com.

Source: Asset Control International BV

Contactpersoon: Kathleen Hawk, Communications, Asset Control
+1-845-687-2222 khawk@asset-control.com

20 dec 04 17:36