Agfa-Gevaert Group

Agfa verkoopt Lastra's activiteiten op het vlak van pons- en plooimachines

Persbericht

Mortsel (België), 20 december 2004 - 17.40 uur CET

Agfa-Gevaert en NELA hebben vandaag aangekondigd dat Lastra America Corporation, een honderd procent dochteronderneming van Agfa, nagenoeg alle activa met betrekking tot haar pons- en plooiactiviteiten verkocht heeft aan de NELA Ternes Register Group. De omzet van deze activiteiten, met inbegrip van de verkoop van apparatuur, reserveonderdelen en inkomsten uit service, wordt geraamd op 1,6 miljoen dollar voor het volledige jaar 2004.

Volgens de bepalingen van de verkoopovereenkomst zal NELA vanaf 1 januari 2005 onder meer de wereldwijde verantwoordelijkheid voor garantie en service op zich nemen voor de bestaande installaties van Lastra's pons- en plooimachines.

In de volgende dagen zullen de klanten van Lastra schriftelijk op de hoogte gesteld worden en zullen zij specifieke contactinformatie krijgen met betrekking tot garantie en service.

Over NELA
NELA is de voornaamste producent van register- en drukplaat-automatiseringssystemen ter wereld. Met fabrieken in Lahr, Duitsland en Oakdale, Minnesota, is NELA goed uitgerust voor verkoop en service in de internationale markt. Wereldwijd heeft de onderneming reeds enkele duizenden machines geïnstalleerd. Op het vlak van pons- en plooisystemen heeft NELA meer dan achthonderd installaties in zeventig landen gerealiseerd. De 275 werknemers van NELA - in de Verenigde Staten en Duitsland - voorzien het merendeel van de grote kranten- en commerciële drukkerijen ter wereld van hoogtechnologische pons- en plooimachines en plaattransportsystemen. Product- en bedrijfsinformatie vindt u op de website van NELA: www.nela-usa.com.

Contactpersonen:

Agfa-Gevaert
Corporate Press Relations Manager
Johan Jacobs

++32 (0)3 444 80 15

©1995-2004 Agfa-Gevaert Group. All rights reserved.Legal information.